Hej! Tidigare i år gjorde jag ett julreportage tillsammans med Ica och Buffé. Jag fick i uppdrag att ta fram 15 recept till årets julbord. Resultatet blev en blandning av gröna recept men också en del klassiska med en twist. Det blev bakad ricotta, grön pesto, rostad palsternacka med sardeller, karamelliserad brysselkål med chorizo, köttbullar med rostad lök, julknäcke och många fler. Vill du bläddra i tidningen så klicka HÄR! FOTO: ULRIKA EKBLOM Att laga julmat kan vara både kul och stressande. Mitt bästa tips är att sänka kraven! Vi ställer för höga krav på oss själva och genom att köra på knytis och blanda hemlagat med köpta rätter kan vi få till det perfekta julbordet. När alla bidrar med något blir det dessutom väldigt gott och varierande. Även om jag kommer posta en hel del julrecept de kommande dagarna så väljer du det som passar dig och din tidsplan. En del recept kommer vara enkla medan andra tar längre tid att göra. Däremot kommer det mesta gå att förbereda. Gillar du att laga julmat så är mitt andra tips att testa ny smaksättning eller kombination av råvaror. som exempelvis att smaksätta färdigrostad lök i köttbullarna. Eller kanske koka blomkålen i en saffranssås. Ja, julsmakerna är magiska! Önskar er en härlig kommande vecka! Diana