(Inlägg i samarbete med Lidl.) Hej! Vad sägs om dadelbollar och ostbricka till glöggen? Idag vill jag visa hur du tillsammans med familjen på ett enkelt sätt kan få fram julgott utan att behöva lägga ner en massa tid på förberedelse. Tillsammans med Lidl har jag tagit fram jultips med deras produkter. För min del är det inte svårt att välja bland deras produkter då jag redan känner till sortimentet. Jag handlar där ibland och framförallt gillar jag deras ekologiska produkter och goda ostar. Resultatet blev en julig ostbricka med salta dadelbollar med smak av choklad och kanel. Till det lite serveras varm glögg så klart! Så här gör du en härlig och inbjudande ostbricka! Plocka fram osten i god tid Servera färsk frukt, marmelad eller inlagda bär till stark ost (här ovan ser ni körsbär i sirap) Storleken på brickan eller skärbrädan väljs utifrån hur många ni blir Fyll hela brickan utan att lämna tomrum Tomrummen kan fyllas med nötter och torkad frukt Ställ gärna glasburkar på brickan och likaså små skålar (med exempelvis dadelbollar) Dadelbollarna kan även läggas ut lite överallt så barnen kan nå Dekorera med granatäpplekärnor eller lite grönt från naturen Varm glögg sprider en underbar doft av jul. Den serveras ofta tillsammans med russin och mandel, vilket är gott men varför inte testa något nytt? Jag valde Lidls ekologiska torkade mango och kokos till den ljusa glöggen. Passar utmärkt samtidigt som gästerna kommer att uppskatta något nytt i koppen. En rolig detalj helt enkelt! Till den röda glöggen är det gott med cashewnötter och tranbär. Att jag valde att göra dadelbollar beror på att de är supergoda och samtidigt enkla att göra. Dessutom kan barnen hjälpa till att rulla dem och välja sin egen smak som kokosflingor eller kakao. Personligen tycker jag att dadelbollar med hampafrö på smakar bäst. Har ni inte provat så är det dags, speciellt den här sorten (se bild längst ner). Detta var det enda vi i familjen lagade till adventsmyset. Resten var färdigt behövde bara dekoreras. Här nedan kan du se vilka produkter jag använt till dadelbollarna. I Lidls sortimentet finns en hel del ekologiskt, även bland deras mejeriprodukter. Recept på mina salta dadelbollar hittar du längst ner på sidan. FOTO: DIANA DONTSOVA För många av oss handlar julen om att umgås med familj och vänner. December är en underbar tid då vi gärna är sociala och bjuder in till glöggmingel. Trots att vi ser fram emot all julmys kan det lätt övergå till en stressig period med allt för många måsten och krav. Vi har inte alltid tid att stå i köket en hel dag även om vi skulle vilja. Men det betyder inte att vi måste hoppa över glöggmingel med familj och vänner. Involvera familjen! Så länge vi alla hjälps åt är allt möjligt! Njut av er julmånad! Kram Diana Recept: Salta dadelbollar med choklad och kanel ca 14 st 120 gram dadlar, ca 10 stycken 1 1/3 dl cashewnötter 2 dl mandel 2 dl solroskärnor 2 msk hampafrön 2 tsk kakao 1 tsk kanel 2 msk kokosolja (micra om den är hård) 2-3 msk vatten flingsalt Använd en hushållsmixer. Mixa nötterna. Tillsätt dadlar, kokosolja och vatten. Mixa. Smaka av med kanel, kakao och flingsalt. Tillsätt mer vatten om degen är för fast. (Den ska påminna om chokladbollar.) Ställ i kylen i ca 15 minuter innan du rullar till bollar. Vänd dem i riven kokos, kakao eller hampafrön. Njut! Se Lidls kampanjfilm HÄR! Julen är till för alla och alla kan hjälpas åt! Vem gör julen möjlig hemma hos dig? (I samarbete med Lidl och deras kampanj En stressfri jul)