Hej! Trenden att pickla grönsaker håller fortfarande i sig. Så varför inte pickla ägg till påsk? Servera rödbetspicklade ägg till påskmiddagen och du får en härlig färgklick på matbordet! Dessa får garanterat gästerna att reagera och efter de smakat kommer de att be om receptet. Det bästa är att det inte är så avancerat som det ser ut. Koka en lag med rårivna rödbetor i och lägg sedan i hårdkokta ägg utan skal över natten. När du delar dem i halvor får du superfina ägg! FOTO: DIANA DONTSOVA Toppa äggen med olika godsaker eller gör en kräm av äggulan. Gröp ur gulan och blanda med majonnäs och kryddor som du sedan spritsar tillbaka fyllningen. De kallas för djävulsägg. Recept på både lag och fyllning hittar du här nedan. Servera äggen på ett mörkt fat och framhäv färgen med hjälp av tulpaner eller andra vårblommor som växer just nu. Iallafall om du bor i Skåne. Imorgon visar jag hur du enkelt och billigt kan färga ägg med lökskal. Se till att rota i affärens löklåda så du får med dig en massa skal. Både röda och gula skal funkar alldeles utmärkt. Dessa kastas vilket fall som helst så varför inte passa på att naturligt färga ägg till påsk. Glöm inte handla ägg och vinäger, 12%. Vi ses imorgon! Kram Diana RECEPT Rödbetslag för 6-8 ägg 5 dl vatten 0,5 dl socker 1 dl vitvinsvinäger 3 färska rårivna rödbetor 1 tsk salt Koka upp vatten, salt, socker och vinäger. Tillsätt rivna rödbetor och sjud lagen i 30 minuter. Låt svalna och sila bort rödbetsbitarna.Koka 6 stycken ägg tills de är hårdkokta. Låt äggen svalna. Skala dem och se till att det inte finns någon bit skal kvar. Lägg de skalade äggen i lagen och låt stå över natten. Färdigt! Fyllning: 6 kokta äggulor 1 dl majonnäs 2 tsk dijonsenap 1 tsk sambal oelek salt rädisor gräslök Dela äggen i två halvor. Ta bort äggulan och lägg över i en skål. Tillsätt majonnäs, dijonsenap och sambal oelek Mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt. Fyll äggen med hjälp av en sprits. Toppa med skivad rädisa och gräslök. RECIPE IN ENGLISH: Beet pickled eggs, 6-8 eggs 500 ml water 1/4 cup granulated sugar 1/2 cup white wine vinegar 3 shredded beets 1 tsp salt 6-8 eggs In a saucepan add water, vinegar, sugar, salt och peeled shredded beets. Bring to boil about 30 minutes . Remove from the heat and let cool. Meanwhile hard boil the egg and peel them. Put the cooled eggs in the cool beetroot mixture. Place in the fridge over night. Cut them in half! Devils egg Filling: 6 cooked egg yolks 0.8 cup mayonnaise 2 tsp dijon mustard 1 tsp sambal oelek salt radishes chive Split the eggs in half. Remove the yolk and put in a bowl . Add the mayonnaise, dijon mustard and sambal oelek Mix together with a mixer. Season with salt . Fill the eggs with a piping bag . Top with sliced radish and chives. FLER ÄGGTIPS! Klicka på länken för att komma till receptet FÄRGA ÄGG MED LÖKSKAL ger orange och röda ägg FÄRGA ÄGG MED RÖDKÅL ger blå färg