Snart är det dags för midsommar och här kommer ett tips på svensk tapas, mina potatissnittar! Koka eller använd överbliven potatis, ett enkelt sätt att göra tilltugg till många. Vanligtvis används crostini eller baguette till detta men med potatis blir det extra svenskt och somrigt. Något till midsommarbuffén eller till vilken sommarkväll som helst. Gott i väntan på grillmaten. Toppingen består av valfri créme fraiche med antingen kallrökt lax, lufttorkad skinka och fänkålssalami ovanpå. Här kan du även välja matjessill eller varför inte vegetariska alternativ som rostad paprika, syrad rödlök eller kikärtsröra. Det du gillar helt enkelt! Idag vill jag önska alla en härlig fredag! Kram Diana FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: Potatissnittar med tre olika toppingar kokt skivad potatis crème fraiche (smaksatt eller naturell) flingsalt Topping 1: kallrökt lax färsk dill Topping 2: lufttorkad skinka körsbärstomater, gula och röda färsk timjan flingsalt peppar Topping 3: salami kapris Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt svalna och skär den i ½ - 1cm tjocka skivor. Bre på en sked crème fraiche på varje potatisskiva. Salta och peppra. Toppa med lax, salami eller lufttorkad skinka. Dekorera med dill, kapris, tomatskivor och timjan.