Hej! Har du hunnit baka något juligt än? Här kommer mitt tips på en riktigt god saffranscheesecake! I den här finns det både kondenserad mjölk och citron vilket ger en fyllig och frisk smak som passar alldeles utmärkt till saffran. I botten valde jag att ha digestivekex eftersom det är så himla gott i en cheesecake. Vill du testa med något annat så rekommenderar jag pepparkakor. De väljer jag istället att servera till glögg och ädelost. Det bästa med det här receptet är: Den ska inte gräddas - no bake Du kan förbereda kakan i god tid och förvara den i frysen Cheesecaken går att servera halvfrusen eller kylskåpskall Fyllningen är krämig och god att du kan servera den i miniglas varvad med granatäpple och digestiekex (eller pepparkaka och apelsin) FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Jag tror att ni kommer älska det här receptet! Just för att det är enkelt men framförallt väldigt gott! Önskar er en trevlig fredag! Diana RECEPT Saffranscheesecake med kondenserad mjölk, ca 10 bitar Fyllning: 600 gram cream cheese 1 burk kondenserad mjölk, 397 gram (ej karamelliserad) 1 dl florsocker 1 påse saffran, 0,5 gram 1/2 citron, saften Botten: 150 gram digestivekex, ca 10 st 75 gram smält smör Topping: granatäpple Gör så här: Smält smöret. Krossa digestivekexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ner smulorna till en botten i en springform, 24 cm. Ställ kallt medan du gör fyllningen. Vispa cream cheesen luftig. Tillsätt kondenserad mjölk och vispa. Blanda ut saffranet i citronsaft och häll i smeten. Vispa tills du har en jämn gul färg. Tillsätt florsocker. Vispa samman allt och häll i formen över smulorna. Ställ formen i frysen i ca 4 timmar eller mer. Ta ut kakan ca 45 minuter före servering. Toppa med granatäpplekärnor.