Nu är det inte många dagar kvar till semester och midsommar. Jag kan inte beskriva hur mycket jag ser fram emot lite ledighet. Att inleda med midsommar och god mat är helt rätt. Oavsett hur och var jag firar, får det gärna finnas sill, färskpotatis och jordgubbar. Det är lika gott varje år och mer än så behövs inte. Jo, jag glömde en grej och det är gräslök. Just nu blommar gräslöken så ett tips är att ta vara på de lila blommorna och använda som dekoration. De är inte bara vackra utan även ätbara så använd dem till sillen eller toppa salladen. Lika mycket tur har vi inte när det kommer till jordgubbarna. Visst kan vi få tag i svenska bär men i år är det för tidigt för självplockning. Det får helt enkelt bli längre fram. Glad midsommar till er alla! Kram Diana Annat till midsommarbuffén: Svensk tapas- potatissnittar Sesamflarn med rädisor Lamm med chimichurri FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT Sillbricka med färskpotatis och kavringschips, 4 port ca 200 gram kokt färskpotatis 250 gram matjessill 1 skivad rödlök bladspenat gräslöksblommor Vispat brynt smör 200 gram smör salt peppar Smält 150 gram smör. Låt smöret puttra långsamt tills den får en gyllenebrun färg och doftar nötaktigt. Ta bort det översta skummet. Lägg i 50 gram kallt smör och blanda med det brynta smöret. Ställ kallt så det svalnar. Vispa smöret fluffigt. Smaka av med salt och peppar. Dillolja ett rejält knippe dill ca 1 dl rapsolja salt peppar Mixa dill och rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Kavringschips kavring Sätt ugnen på 175 grader. Skiva brödet i tunna skivor. Lättare om det legat i frysen ett tag. Rosta skivorna i ca 5 minuter.