En god sillsallad till midsommarlunchen eller buffén är ett måste. Jag har valt matjessill till den här eftersom den vanliga sillen i krämig sås vill jag ha i skål bredvid. Den här salladen är supergod med all smak från pepparroten, det brynta smöret och örterna. Jag tycker du ska prova den även om du inte älskar matjessill...för du kommer ändra dig! RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Det bästa med en sillsallad är att du kan göra den dagen efter midsommar på överbliven potatis och annat gott som du har kvar. Har du rädisor, ägg eller gurka, ja ha med det i salladen om du vill. Skivad eller hackad, hur gott som helst! Jag valde att hoppa över dessa ingredienser just i det här receptet med gör jag den dagen efter midsommar då tar jag det som finns. Fler recept kommer upp under dagen! Nästa blir en härlig ostkräm toppad med sockerärtor! RECEPT SILLSALLAD MED POTATIS OCH BRYNT SMÖR, ca 4 port 4 matjessill, hela (400 gram) ca 600 g färskpotatis riven pepparrot ruccola dill, hackad gräslök, hackad (använd även lila gräslöksblommor om du har) 1/2 rödlök, hackad 100 g brynt smör 1 dl hel bovete 1/2 msk soja salt peppar gräddfil eller creme fraîche (serveras vid sidan om) Beredning: - Koka potatisen och låt kallna. - Rosta bovete i en torr panna. Ta bort pannan från spisen och häll på soja. Rör om och lägger över på ett fat. - Bryn smöret tills det det doftar nötigt och har en gyllenbrun ton. - Nu lägger vi upp! Skiva potatisen och lägg upp på ett fat. Toppa med mindre bitar matjessill, riven pepparrot, ruccola, hackad dill, gräslök och rödlök. Ringla brynt smör över och avsluta med rostad bovete, salt och peppar. - Hoppa inte över att servera gräddfil eller creme fraîche vid sidan om. Njut!