Diana ”Diadonna” Dontsova
Med stor passion lagar Diana mat som passar alla. Här hittar du recept, de senaste trenderna till köket och tips på hur du serverar maten. Hon är matkreatören med sinne för styling och foto. Diana är vinnare av Stora matbloggspriset 2017 och vann Matbloggspriset för Bästa Foto 2016.
Annons

Sillsallad med potatis och brynt smör

En god sillsallad till midsommarlunchen eller buffén är ett måste. Jag har valt matjessill till den här eftersom den vanliga sillen i krämig sås vill jag ha i skål bredvid. Den här salladen är supergod med all smak från pepparroten, det brynta smöret och örterna. Jag tycker du ska prova den även om du inte älskar matjessill…för du kommer ändra dig!

Annons

RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA

Annons

Det bästa med en sillsallad är att du kan göra den dagen efter midsommar på överbliven potatis och annat gott som du har kvar. Har du rädisor, ägg eller gurka, ja ha med det i salladen om du vill. Skivad eller hackad, hur gott som helst! Jag valde att hoppa över dessa ingredienser just i det här receptet med gör jag den dagen efter midsommar då tar jag det som finns.

Fler recept kommer upp under dagen! Nästa blir en härlig ostkräm toppad med sockerärtor!

 

RECEPT

SILLSALLAD MED POTATIS OCH BRYNT SMÖR, ca 4 port

Annons

4 matjessill, hela (400 gram)
ca 600 g färskpotatis
riven pepparrot
ruccola
dill, hackad
gräslök, hackad (använd även lila gräslöksblommor om du har)
1/2 rödlök, hackad
100 g brynt smör
1 dl hel bovete
1/2 msk soja
salt
peppar
gräddfil eller creme fraîche (serveras vid sidan om)

Beredning:
– Koka potatisen och låt kallna.
– Rosta bovete i en torr panna. Ta bort pannan från spisen och häll på soja. Rör om och lägger över på ett fat.
– Bryn smöret tills det det doftar nötigt och har en gyllenbrun ton.
– Nu lägger vi upp! Skiva potatisen och lägg upp på ett fat. Toppa med mindre bitar matjessill, riven pepparrot, ruccola, hackad dill, gräslök och rödlök. Ringla brynt smör över och avsluta med rostad bovete, salt och peppar.
– Hoppa inte över att servera gräddfil eller creme fraîche vid sidan om. Njut!

Kommentarer till “Sillsallad med potatis och brynt smör”

  1. Jessica skriver: 17 juni, 2020

    Wow, Diana, det låter helt otroligt gott. Men det gör allt du lägger upp!


Dela på:
Annons
Laddar
https://bydiadonna.femina.se/vegetariskt/brynta-sockerartor-med-ostkram-2/