Nu när det är kallare ute vill jag bara stanna inne och baka. Idag valde jag att göra just det och gav mig på småkakor till kaffet. Kakorna här nedan är gjorda på samma frasiga och spröda botten som min pumpapaj. Skillnaden är att jag tillsatt socker och sirap i degen. Formarna som jag stansat ut granarna med är egentligen till mandelmusslor men det funkade hur bra som helst även till detta. Det här glutenfria receptet är perfekt nu när julbaket drar igång. Nougat, nötter och apelsin som fyllning eller smaksättning lär bli gott. Det är ju trots allt inte långt kvar till första advent. Annars räcker det med att pudra florsocker på. Nu har jag bokat flyg och hotell i Stockholm för att gå på Matmässan, Mitt Kök. Torsdag 5 november delas nämligen Matbloggspriset 2015 ut och jag är nominerad för Bästa Foto. Hoppas vi ses där! Kram Diana FOTO: DIANA DONTSOVA Recept: Glutenfria mördegskakor (ca 13 granar) 75 gram smör 1 1/2 dl rismjöl 1/2 dl majsmjöl 1/2 dl maizena 1/2 dl socker 1 msk vatten 1 msk sirap Mördegskakor med gluten, ca 20 st 100 gram smör 3 dl vetemjöl 1/2 dl socker 2 msk vatten 1 msk ljus sirap Blanda de torra ingredienserna. Skär smöret i kuber och fördela i mjölblandningen. Tillsätt vatten och sirap. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer rismjöl om degen är för fuktig eller vatten om den är för torr. Ställ kallt i ca 30 min. Mjöla bakbordet ordentligt med rismjöl. Kavla ut degen. Stansa ut kakor i önskad form. Lägg över på en plåt. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 10 min. Låt svalna. Pudra med florsocker. RECIPE IN ENGLISH Cookies with rice flour (gluten free) about 13 pc 75 g butter 80 g rice flour 30 g cornmeal 30 g cornstarch 40 g sugar 1 tbsp water 1 tbsp syrup Cookies with wheat flour: (about 20 pc) 75 grams of butter 180 gram wheat flour 2 tbsp cold water 40 gram sugar 1 tbsp syrup Preheat oven to 180 Celsius degrees. Put the dry ingredients into a mixing bowl. Cut the butter in cubes. Add water and syrap. Mix until dough is formed using your fingers. Take more flour if too sticky or more water if too dry. Place in fridge for 30 minutes. Roll out flat on a floured surface. Cut with a cookie cutter and put on a baking tray. Bake in 10 minutes.