Om ni vill börja dagen med en god och lyxig frukost eller en eftermiddagsfika tycker jag att ni ska testa att göra en dutch pancake (eller en holländsk pannkaka som vi säger i Sverige). Ni som gjort ugnspannkaka tidigare vet att det är något av det enklaste som finns. Gör pannkakssmeten medan du ställer formen i ugnen med en klick smör i. När smöret smält och formen är varm ska smeten hällas i. Efter ca 25 minuter är pannkakan redo att serveras. När den är klar tror man att det är ett monster som plockas ut ut ugnen. Oroa dig inte för den sjunker något efter en kort stund. Servera med några glasskulor och passionsfrukt, en grymt god kombination! FOTO: DIANA DONTSOVA Stekpannan som jag använt är i emalj och något jag fyndat i Makedonien. Där finns det gott om formar och lerkrus till väldigt låga priser. RECEPT Holländsk pannkaka med passionsfrukt, 4 port Smet: 4 ägg 2 ½ dl mjölk 2 1/2 dl mjöl 1 ½ msk socker ½ tsk vaniljpulver eller vaniljsocker en nypa salt en klick smör Topping: vaniljglass passionsfrukt florsocker - Sätt ugnen på 200 grader. - Vispa ägg i en bunke. Se till att de blir extra fluffiga genom att vispa lite längre. - Häll i mjölken och vispa ihop med äggen. - Blanda de torra ingredienserna. Häll ner mjölet i äggblandningen och vispa till en jämn smet. - Ställ in en ugnssäker form, ca 24 cm i ugnen med en klick smör. Låt den stå tills smöret har smält. Ta ut formen. - Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills den är gyllenbrun. Serveras omgående med glass och passionsfrukt. Vill du hellre göra andra pannkakor? Klicka här under! Mjölfri pannkaka Bovetepannkaka Kokospannkaka Amerikanska pannkakor