Idag tänker jag bjuda lite på mig själv genom att skriva "10 saker ni inte visste om mig". Det kan givetvis vara så att allt inte är nytt för alla men vi får se. Jag kom på idén att skriva en lista här efter att fått en del frågor om mig själv via mailen, Facebook och Instagram. Så nu kör vi! Foto: Diana Dontsova 1. Det mest udda jag ätit är orm och druckit risvin blandat med ormblod. Det var 2001 i Vietnam tillsammans med min man, Peter. 2. Jag är döpt efter Diana Ross. Då kan ni säkert lista ut varför min bror heter Frank. Precis så är det, efter Mr Sinatra, Frank Sinatra. 3. Öl har jag smakat men kan inte lära mig tycka om det. I matlagning ja, att dricka nej! 4. Född i Växjö men bott i Lund sedan jag var 19 år. Idag är det 21 år sedan jag flyttade till Lund. 5. Under min uppväxt fick jag alltid ha mössa på efter att ha badat. Då menar jag inomhus, allt för att inte bli förkyld. 6. En av mina favoritkryddor är grillkrydda, vilket är tabu om du jobbar med mat. Så gott på smörstekta ägg, jag erkänner! 7. Jag har aldrig smakat blodpudding. Annars äter jag det mesta och är inte feg när det gäller att smaka. Det har bara aldrig blivit av. 8. När det gäller matfotografering är jag självlärd. Allt är möjligt! 9. Just nu spelas Bruno Mars oftast hemma hos oss. Mest för att det är vad barnen spelar. Jag har alltid älskat Prince och då är det inte svårt att gilla Bruno. 10. Tavlan på bilden är en julklapp till min familj. Mina barn som är födda i Lund har rötter från många platser i världen och de flesta är på min mans sida. 11. Jag kan inte vara med mina barn utan att pussa på dem typ varannan sekund. Heljobbig är jag, kan bara inte låta bli. Det blev visst 11 punkter. Om du vill dela med dig något om dig själv, skriv gärna i kommentarsfältet. Kul läsning för mig om du gör det! Tavlan har jag beställt på nätet men den sidan finns inte tillgänglig längre. Liknande tavlor går att beställa på room99.se. Det sägs att våren är här. Nu väntar vi på fler plusgrader, iallafall i Skåne. Ha det bra så länge! Diana PS. I kommande blogginlägg kommer jag servera galette, både med och utan gluten. Recepten innehåller tre olika fyllningar och ostar. Sen är det bara att kombinera fyllning och ost med den deg du föredrar. Först ut blir en galette med smaker från Balkan.