Förra veckan fick jag vara med och fira Broste Copenhagen 60 år. Tillsammans med andra mat- och inredningsstylister samt redaktörer bjöds jag in till en middag i restaurang Musling i Köpenhamn (en syster till Fiskebaren.) Musling på Linnésgade har nämligen inte öppnat än men vi fick nöjet att vara deras första middagsgäster. Maten som serverades på Broste porslin var alldeles utsökt. Menyn bestod av härligheter från gröna krispiga blad till en fantastisk torsk med musselskum. Desserten var en överraskande god olivsorbet med choklad och bär. Förutom att njuta av god mat och fira Broste fick jag träffa några av mina Instagramvänner. Det blir garanterat en tur till Danmark snart igen! Önskar er en skön vecka! Kram Diana Restaurang Musling på Linnésgade i Köpenhamn Stilren inredning där borden var dukade med Brostes vaser, linneservetter och svarta bestick Broste är även känt för sina vaser och ljus i olika former Brostes vaser fanns i olika färger utspritt i lokalen Det var flera kockar igång hela kvällen. Här ser ni Brostes porslin Esrum Jag gillar när det är öppet mellan kök och matsal Första förrätten: Platt bröd med svart sesam Andra förrätten: Grillat grönt med potatiskräm, västerbottenost och ramslök Huvudrätt: Torsk med musselskum och grönt tillbehör Choklad med björnbär och olivsorbet Ser ni mig i brunt uppsatt hår? Det är jag som lyssnar koncentrerat för att förstå det danska språket. FOTO: CHRIS TONNESEN