Lycka är när jag får ta emot över 10 kg röda paprikor direkt från Makedonien. För en matälskare är det rena drömmen. Det är inte vilka paprikor som helst utan de är stora, söta och väldigt goda och nu bara väntar på att tas omhand. Det kommer lagas fyllda paprikor, ajvar, pinjur, marinerade och även picklade med vitlök. Jag tror nog att det även räcker till lite paprikahummus. Vanligtvis åker jag till Makedonien under sommaren och då är det säsong för gröna paprikor. Jag minns när jag var barn och bilen fylldes med stora säckar eftersom de gröna som fanns i Sverige var något helt annat, enligt mina föräldrar. Väl hemma samlades mina fastrar i min farbrors trädgård och grillade paprikor i timmar för att sen frysa in dem. Ett härligt minne jag bär med mig från min uppväxt. Jag kommer att göra precis som mina fastrar och stå vid grillen en lång stund. Sen lägger jag paprikorna i en bunke med plastfolie över. När de svalnat, skalar jag och fryser in dem. Det är nämligen det bästa sättet att ta hand om denna skatt. Jag har alltid velat åka till Makedonien en tidig höst då det är säsong för de röda paprikorna. Av någon anledning har jag inte kommit iväg. Här och nu lovar jag mig själv att 2020 ska jag vara på plats när det är skördefest på Balkan. Och jag kommer äta ajvar med fårost och bröd till varje måltid! Det är inte mycket som slår den kombinationen av smakkompisar. Hoppas att ni är redo för nya paprikarecept för det är jag. Vill du kika in några recept som redan finns på bloggen så kommer här några länkar: Paprika med feta Paprika fyllda med färs och ris Böngryta med paprika Rostad paprikasoppa Min resa i Makedonien