Idag öppnar Jennie Walldén restaurang Namu i Malmö. Redan igår slogs dörrarna upp för invigning av restaurangen och jag var där. Vi välkomnades av härliga och stolta Jennie. I det öppna köket stod flera kockar och lagade mat som vi fick prova. Maten är en fusion mellan det koreanska och nordiska köket. Lokala råvaror med tydliga och rena smaker. Smakproverna gjorde att jag vill tillbaka och äta mer god mat. Vilken tur att jag redan bokat bord. Jennie vann årets mästerkock 2013 och restaurang Namu, som betyder träd på koreanska, öppnar hon tillsammans med sin man Jonas. Rätterna som serveras är mellanrätter och tanken är att de ska delas av sällskapet man äter tillsammans med. Maten serveras på snygga fat gjorda av Malmökeramikern Ann-Katrin Braf. Namu är indelad i sektioner och mycket större än jag väntat mig. Den ljusa fräscha inredningen faller mig i smaken och jag tycker att det är snyggt att det är öppet in till köket. En kul inredningstouch är delen där borden är låga och man får sitta på en kudde. Tillsammans med lamporna ovanför är det hur fint som helst. Lycka till säger jag till Jennie och Jonas! Och trevlig helg till mina läsare! Diana Jennie Walldén och jag