Hej! Vad har Benny Andersson, Ernst Billgren och jag gemensamt? Jo, vi älskar knäckebröd och på tisdag 19 februari ska vi fira Knäckebrödets dag på Restaurang National på Nationalmuseum i Stockholm. Det är nämligen så att Benny Andersson och Ernst Billgren tillsammans med andra knäckebrödsälskare har skapat Knäckebrödsakademin. De har helt enkelt ett brinnande intresse för vårt svenska bröd och vill att den kulturen ska bevaras och utvecklas. Det här är bra, riktigt bra! För visst är vi många som vuxit upp med knäckebröd? Vi hade alltid Wasa Husman hemma och jag minns alla våra skolluncher. Jag ser gärna att den här traditionen förvaltas. För att göra den här dagen ännu mer speciell har akademin utlyst en tävling för kända kockar och bagare. De tävlande ska skapa två egna recept där vinnande receptet ska tillverkas och säljas i butik. Vinnaren av årets knäckebröd kommer att avslöjas på tisdag. Deltagarna är: Roy Fares Mattias Ljungberg My Feldt Daniel Lindeberg Jan Hedh Petrus Jakobsson Sebastien Boudet Marie Printz Om du vill fira Knäckebrödsdagen rekommenderar jag Din Stund Chia & Havssalt. Ett riktigt gott knäckebröd som kommer i en underbar form och storlek. Vi har alltid det här hemma i skafferiet och har du inte provat tycker jag att det är dags. Det är samma knäcke som jag fotograferade för reklamaffischerna i Norge. De bilderna kan du se i tidigare inlägg. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Vill du göra min knäckemacka? Toppa med hummus, rädisor, gurka, dill, krasse och avsluta med pressad lime och svarta sesamfrön. Och det ska vara rikligt med krasse. Mackor som den här funkar som mellis men också som en förrätt. För så god är den. Du får gärna följa med mig till Stockholm på tisdag via mina stories på Instagram @diadonna. Jag kommer att vara där tillsammans med Green Kitchen Stories och Wasa. Något jag ser fram emot! Vi ses på Insta! Kram Diana