Hej! I torsdags bjöd jag in vänner till julbord i Stockholm tillsammans med Lidl. Vilken kväll! Jag måste inleda med att säga att den här kvällen var fantastisk! Fylld av skratt, härliga människor, god mat och positiv energi! Precis så som en jul ska vara! Så där mysig att man känner sig varm i flera dagar efteråt. Vi var tre profiler som hade i uppdrag att skapa ett julbord och tolka Lidl på vårt eget sätt. Med mig den här kvällen hade jag Fredrik Rosell med sitt traditionella julbord och Flora som bjöd på vegansk julmat. Själv körde jag på ett fusion julbord där jag hade Lidls fräscha grönsaker i åtanke samt deras härliga temaveckor som de emellanåt har. Med den utgångspunkten blev min meny så här: Mitt julbord: Ugnsbakad rotselleri med brynt rosmarinsmör Brysselkål gratinerad i saffran- och vinsås Julpajer med västerbottensost och färska fikon Köttbullar med smak av kanel serverad med syrad rödkål Pepparkakscrostini med ädelostkräm och glöggkokta aprikoser Vi tog fram recepten men maten lagades av två kockar, som endast använde råvaror från Lidl. Tanken var inte att jag skulle stå i köket men det var svårt att hålla sig borta. Jag hade nämligen en idé om att köttbullarna skulle serveras på gafflar ihop med den syrade rödkålen. Inga problem! Förkläde på och lite jobb i köket, sen var allt fixat. Platsen vi befann oss på var Studio Watz. Utan att överdriva så var det här den absolut vackraste festlokalen jag varit i. Visst finns det fina herrgårdar och slott men jag har aldrig blivit så blown away som den här gången. En rå industrilokal med tegel, metalldetaljer, en massa lampor och stora fönster. Studion doldes väldigt väl utifrån och såg inte märkvärdig ut... Tills vi kom in på innergården. Wow! Det var helt galet fint och inget vi hade förväntat oss! Dukningen bestod av tre bord där vi satt med våra inbjudna gäster. Mitt glada gäng satt i mitten och bestod av Grönt varje dag, Lesscarbs, Kitchen of Anna, Healthy Belly, Happy health blog, La Linda, Cookies and Sweets, Ala Abasi och Eat n Live. Alla med ett och samma intresse – mat! Att få njuta av kvällen med detta underbara tjejgäng gjorde att en helt vanlig torsdag i slutet av november blev en mycket speciell dag. Foto: Linus Pettersson Ett stort tack till Lidl för detta event! Det var så fint ordnat och ni kunde inte ha gjort något annorlunda. Med denna mysiga känsla kommer jag orka arbeta fram till jul för att sedan fira julafton med min familj. Tack för en underbart vanlig jul! Tack till Flora, Fredrik och alla våra gäster! Kram Diana Vill du laga något av mina recept så kommer några av dem här: RECEPT Ugnsbakad rotselleri med brynt rosmarinsmör 2 rotselleri olivolja flingsalt Brynt rosmarinsmör: 100 g smält smör en kvist rosmarin flingsalt Till servering: 1 blodapelsin 1 apelsin röd kruksallad 1 dl hackad mandel Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Skala rotsellerin. Linda in varje rotselleri i en bit aluminiumfolie, lämna en öppning på toppen. Ringla olivolja över och salta. Baka i minst 1 ½ timme eller tills rotsellerin är mjuk (beror på hur stor sellerin är). Låt svalna innan den klyftas. Smält smöret i en kastrull. Låt brynas tills den börjar ta färg och dofta nötigt. Banka på en rosmarinkvist lätt för att få ut mer smak. Lägg ner kvisten i det brynta smöret och rör om. Skär bort skalet på apelsinen och skiva den tunt. Varva rotselleri, apelsin och salladsblad på ett stort fat eller en skärbräda. Ringla rosmarinsmör över (mest på rotsellerin) och toppa med hackad mandel. Strö lite extra flingsalt över. Servera! Julpaj med västerbottensost och fikon, 3 mellanstora Deg: 6 dl vetemjöl 250 gram smör 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 färska fikon ca 100 gram cream cheese (2-3 msk per paj) ca 160 gram riven Västerbottensost 1 ägg till pensling Topping: Valnötter, hackade Honung Gör så här: Börja med degen. Blanda kallt smör och mjöl till en smulig deg. Tillsätt kallt vatten och knåda ihop till en deg. Dela degen i tre delar och ställ kallt i ca 15 minuter. Under tiden riv osten. Kavla ut varje deg på en mjölat bakplåtspapper. Bre 2-3 msk cream cheese på varje. Strö över riven Västerbottensost. Vik över kanterna. Skiva fikonen och toppa varje paj. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ pajerna i frysen i ca 10 minuter så formen håller sig under gräddning. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen, i 15-20 minuter. Ringla honung över och strö hackade valnötter. Servera!