Det finns många svenska tv-kockar jag gillar men Tareq Taylor är en av mina favoriter. När jag hörde att han skulle öppna Kockeriet i Malmö blev ett besök genast något som hamnade på min att-göra-lista. En vän och jag bokade en lunchdate och när det äntligen var dags fick hon förhinder. Med tanke på hur mycket jag hade sett fram emot lunchen bestämde jag mig för att gå ensam. Inte helt ensam utan tillsammans med min kamera. Kockeriet ligger nära Centralen i ett gammalt spannmålsmagasin. Det är inrett som en matstudio, designat av Mija Kinning. Inredningen har tydliga inslag från naturen och går väldigt fint ihop med den grå betongen och koppardetaljerna. Sen gillar jag att det är öppet in till köket så man får se när kocken lagar mat. Hela konceptet är att det ska vara en mötesplats för matintresserade. På kvällarna äts middagen gemensamt och gästerna får till exempel hjälpa till att laga förrätten eller att lägga upp efterrätten. Är du sugen att gå en kurs i matlagning erbjuder Tareq dessa på sin hemsida. Min lunch bestod av långkokt oxkind med kålrot och rökt lök. Jag som älskar dessa rena och tydliga nordiska smakerna! Maten var rustik, genuin och vällagad. Allra först serverades jag en god sallad av rödbetor i olika färger. Förutom att maten var god kryddades allt med att Tareq var där. Han minglade med gästerna vilket var extra trevligt för mig då jag fick sällskap. Och jag kan berätta att han är precis lika trevlig i verkligheten som han är på tv. Foto: Diana Dontsova Tareq Taylor och Diana Dontsova Här kan du läsa mer om: Diadonna möter Paul Svensson Mija Kinnings eget kök Naturen som kontrast