Hej! I veckan anordnade jag ett frukostevent tillsammans med Green Kitchen Stories för att fira hundraåringen Wasa, knäckebrödet från Filipstad som vi alla vuxit upp med. Vi höll till på mysiga Pom och Flora på Odengatan och den här dagen samlades vi av tre anledningar. Wasa fyller 100 år Wasa klimatkompenserar hela sin produktion till 100 % Det nya jubileumsknäcket WASA 100 finns ute i butik och består av 100 % fullkornsråg Att planera ett sånt här event tar tid och det är mycket som ska klaffa. Samtidigt har det varit otroligt kul att få sätta samman en frukost där man ska ta fram inbjudan, meny, gästlista, fotograf, stylist, lokal, goodie bags och mycket annat som tillkommer. Att få uppdraget av Wasa är en ära eftersom jag alltid ätit deras bröd och gör det än idag. Sen att få lyfta första knäckebrödstillverkaren som klimatkompenserar sin produktion känns så klart extra bra. Green Kitchen Stories som består av paret David och Luise, skapade två riktigt goda toppings som bestod av en smakrik ärtröra och en svensk potatissallad med äpple, svartkål och dill. Dessa serverade vi efter fördrinken som bestod av Pom och Floras egna rabarberlemonad. Green Kitchen Stories har släppt fem fantastiska kokböcker och jag visste att de skulle ta fram två perfekta röror som passar alldeles utmärkt ihop med knäckebröd. Jag ska kolla om det går bra att dela recepten här på bloggen för ni kommer vilja laga dem. Vi serverade även en Wasa Bowl som bestod av färskost, yoghurt, granola, krossat knäckebröd och rabarberkompott. Ni har säkert ätit klassikern fil med knäckebröd och nu serverade vi den i en modern tappning. Testa att krossa knäckebröd i granolan. Det är väldigt gott och samtidigt räcker den bra mycket längre än vad den gör i vanliga fall. Som avslutning serverade vi Pom och Floras egengjorda färskost med svenska jordgubbar. WASA 100 är smaksatt med frön och havssalt vilket passade väldigt bra ihop med de söta jordgubbarna. Idén var att under frukosten visa hur ett knäckebröd kan serveras mer än endast med smör och ost. Stylistuppdraget gav jag till Helena Lyth och vilket jobb hon gjorde! Klimatsmart och närodlat skulle genomsyra dukningen och hon löste detta på bästa sätt. Alla blommor kommer från hennes egen trädgård och sedan la hon till svensk råg. Det var inga problem att få tag på torkad råg från förra sommaren. Vill du läsa Helenas blogginlägg kring dukningen kan du klicka här! (Helena ser du här nedan med kameran i handen.) Gästerna på eventet var bloggare, instagrammare och kreatörer inom mat, lifestyle och hälsa. De flesta har jag träffat tidigare och andra följer jag på Instagram. Det är alltid lika roligt att träffas i verkliga livet och då ger tillfällen som dessa en perfekt mötesplats. Våra Wasa ambassadörer fanns också på plats och kommer att vara med under hela kampanjen för WASA 100 som kommer gå live på Instagram nästa vecka. Här nedan ser ni Kristin @krickelin, Malin @poppyloveyou, Luise och David @GK Stories. Tyvärr kunde inte Linda Lomelino vara på plats men hennes tolkning kan du se nästa vecka på hennes Instagram @linda_lomelino. FOTO: PETTER BÄCKLUND Ett stort tack till alla som kom och firade denna dag med oss! Tack även till Petter Bäcklund för fotona, Pom och Flora för god mat och framförallt till Wasa för förtroendet! Önskar er alla en fin helg! VILL DU LÄSA ANDRAS BLOGGINLÄGG OM FRUKOSTEN? KLICKA HÄR! FRU VINTAGE KARIN RAHM HELENA LYTH SHEILA ARNELL SENSES IN THE KITCHEN