Hej! Nu är jag hemma igen efter en mysig weekend i Göteborg tillsammans med familjen. Ett underbart sätt att spendera våra första semesterdagar på. För att få in semesterkänslan behövde vi varken åka långt eller länge utan det räckte med några dagar för att varva ner. Att vara i Göteborg under midsommar är ett annorlunda sätt för oss att fira eftersom vi oftast är hemma i Lund med vänner. År 2000 gifte vi oss på just midsommarafton så fredagen var även vår bröllopsdag. Den firade vi på Pensionat Styrsö Skäret i skärgården. Vilken fantastisk mat! Jag fotade varenda rätt dels för att det var vackert upplagt men också för att den var så otrolig god. Bilder därifrån visar jag er i nästa inlägg. Vi bodde på Hotell Bellora på Avenyn. Bellora är ganska känt för sin frukost eftersom mycket av det som serveras lagas av dem själva på plats. Brödet är hembakat och de gör även sin egen mandelmjölk, marmelad och müsli. Frukosten var verkligen så bra som vi hört att den skulle vara. Sen har jag ett krav till på en hotellfrukost, det ska finnas färsk frukt och våfflor eller pannkakor. Här kunde man göra sin egen våffla och det tillsammans med färsk frukt gjorde att vi stannade länge vid frukostbordet. På bilden ovan ser du restaurangdelen! Visst är det vackert? Nytt för hotellet är att de öppnat en takterass, Cielo Rooftop Bar. Vi hade turen att hamna mitt i lördagens invigningen och passade på att ta en fördrink före middagen. Vilken utsikt! Göteborg är verkligen en stad vi alla fyra bara älskar. Vi hann med Liseberg med för den delen! Inte bara för barnens skull utan även vi vuxna åkte som aldrig förr. Efter lördagens fördrink på Bellora gick vi över till restaurangen bredvid, Brasserie Lipp. Det var dags för middag och just detta ställe bjuder barn på gratis ostron. Ett roligt initiativ från restaurangens sida att vilja lära barn att våga prova ny mat. Klart att barn ska testa ny mat! Nu var det dags för Nikki och Jordan att äta ostron. Nikki som aldrig hade provat tvekade inte en sekund. Omdömet hon gav var "Det var inte äckligt men inte heller gott". Jordan å andra sidan hade testat en gång tidigare men var så liten att han inte alls kom ihåg smaken. Utan tvekan slurpade han också i sig. Han tyckte det var lite svårt eftersom ostronen var så stora. Men det gick och han tyckte att det var en rolig grej mer än vad det var gott. "Sådär - helt okej", var hans kommentar! En bra förberedelse till sniglarna vi ska äta i Makedonien i sommar. FOTO: DIANA OCH PETER Resten av middagen bestod av musslor och ryggbiff. Musslorna var betydligt lättare att äta och hinkarna tömdes ganska omgående. En perfekt avslutning på en härlig dag! I nästa inlägg bjuder jag på fler familjebilder och mat från skärgården. Ha en bra dag tills dess! Kram Diana