Hej! Jag gick igenom bilder på datorn och fastnade vid just dessa från Pillivuyts fabrik i den lilla staden Mehun-sur-Yèvre som ligger 250 km söder om Paris. Att jag stannade upp vid dessa foton beror dels på att det var en helt fantastisk upplevelse att få tillbringa en dag i fabriken, dels för att jag dukade med detta porslin på julafton. Pillivuyt är 200 år gammalt och ett hantverk som gått vidare från generation till generation. Ett särskilt recept på en porslinsmassa som ihop med en hård glasyr tål hur mycket som helst. Det bästa av allt - att porslinet håller länge och du får inga gråa trista streck i botten på koppen eller skålen. Nej, vänta...det finns mer som är bra, formarna kan ställas på grillen, i ugnen och i frysen samtidigt som de även tål att diskas i maskin. Jag var imponerad innan en dag i fabriken, tänk er då att få se hur arbetarna slipade och målade varenda porslinsdel för hand, ett riktigt hantverk. Bredvid fabriken fanns en outlet med ett stort utbud av Pillivuyts olika serier. Att gå in där var rena himmelriket för mig som älskar mat. Min första fråga till mig själv var: hur mycket får jag plats med i resväskan? En hel del faktiskt. Jag är väldigt förtjust i serien Plissé för att den är klassisk och tidlös. Sen måste jag nämna de vackra ugnsformarna i serien Toulouse. Formarna är så vackra att de kan ställas fram på bordet direkt från ugnen. Och slutligen har vi den klassiska pajformen! Ni vet den med böljande kant som vi alla vuxit upp med men inte vetat att det är en Pillivuyt-design. Är du i Paris så kan det vara värt att ta sig hit. Att strosa i en liten stad i Frankrike är väldigt speciellt. Det är som att varje steg består av ren lycka. Om inte Pillivuyt hade bjudit in till denna pressresa så hade jag nog inte hittat hit. Jag avslutar med en bild som jag tagit hemma i Lund. Jag vill också passa på att önskar er ett Gott Nytt År! Tack för att ni hälsat på mig här under 2018 och tagit del av mina resor, event och framförallt av min mat. Hoppas ni är tillbaka under 2019. Då bjuder jag på en köksrenovering! Kram Diana FOTO: DIANA DONTSOVA