Vårt Svenska Kocklandslag tog guld förra året och då var temat Curious by Nature. Självklart är laget lika sugna på guld när Culinary Olympics drar igång i Stuttgart, år 2020. Då blir temat Closer! Fredrik Andersson som är Team Manager för laget förklarar att temat handlar om att komma närmare råvarorna och producenterna. Följer vi hela processen då uppskattas varje liten detalj på tallriken på ett helt annat sätt. Då blir närheten ännu större till traditionen, smakerna, naturen, men också framtiden. Under presslunchen i Stockholm fick vi smaka på väldigt goda snacks samt en varmrätt och en dessert som kocklandslaget hade lagat åt oss. Det här var rätter som de skapat av resterna efter deras träningspass. Jag kan lova att det var de godaste rester jag ätit. Bara för att förtydliga så är det inte dessa rätter som laget ska tävla med. Laget består av: Fredrik Andersson Jimmi Eriksson Anders Karlsson Anders Isaksson Henric Herbertsson Anton Husa Ludvig Tjörnemo Daniel Hayes Kasper Kleihs Sebastian Pettersson Paté au choux med stenbitsrom från Smögen och hängd gräddfil Tartlette fylld med svampemulsion, Vreat gulärt och Wrångebäcksost Tartar på svensk mjölkko från Öland med körvel, ättika och potatis från Stora Tollby Gård. Jag skulle aldrig själv beställa råbiff men det här väldigt gott och det jag tog mer av. Ostron med fläder Huvudrätt: Variation på rotselleri från Wälstedts med rostad kålbuljong och gotlandslins Dessert: Blåbärsparfait med crème anglaise på älgört från Vännäs med gotländsk havre och hirs Chokladpralin med hallon från Stenbuse Gård Absolut kurant spritpralin Tack för en fantastisk lunch! Lycka till i Stuttgart!