Idag kl. 14 drar tävlingen Årets Kock igång med åtta finalister som ska kämpa om den åtråvärda titeln. Den prestigefyllda SM-tävlingen pågår i två dagar i Stockholm och redan idag kommer fyra finalister att få lämna tävlingen. De flesta momenten är hemliga men två moment har avslöjats i förväg. Första dagen ska det göras korv medan det andra dagen är potatis i fokus. Lika mycket som jag reagerade på att korv finns med på vår 10-i-topp lista på rätter vi svenskar äter, lika mycket reagerade jag på uppdraget korv i Årets Kock. Samtidigt är det ett otroligt hantverk som inte är det minsta lätt. Och det står ingenstans att det måste vara köttkorv utan här kan kockarna använda allt från skaldjur till grönsaker. Jag ser fram emot att få se korv på annat än kött och hur de lyckas få en vardagsrätt att bli en grym Årets Kock-rätt. Dag 2 ska de kvarvarande fyra finalisterna laga sex olika rätter med potatis som huvudråvara. Jag älskar potatis och väljer alltid det före ris. Jag gillar skarpt att tävlingen väljer att lyfta en råvara som vi förknippar med Sverige. En come-back för vår älskade knöl! Spännande att se vad som kommer skapas under morgondagen med tanke på att potatisen kan tillagas på många olika sätt. Det lär garanterat bli inspiration på hög nivå! ÅRETS KOCK 2017, FOTO: DIANA DONTSOVA Bland de tävlande hittar vi: Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad Christian Siberg, Swedish Taste, Stockholm Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm FOTO: ÅRETS KOCK I år är jag inte på plats men kommer så klart följa tävlingen. Vill du kika på mina bilder från Årets Kock 2017, klicka på länkarna här nedan: ÅRETS KOCK, TÄVLINGEN 2017 ÅRETS KOCK, BANKETTEN 2017 Ett stort lycka till! Diana