Idag är det kanelbullens dag. Vissa dagar i kalendern gillar jag mer än andra och det är just semle- och kanelbulledagen. Dessa är två grymt goda favoriter. Mitt recept är klassiskt men jag väljer att göra tvinnade kanelbullar istället för rullade. Degen delade jag i två för att fylla med olika fyllningar. Den ena med kanel och socker, den andra med choklad, råsocker, vaniljpulver och lite kanel. Här kan du variera dig hur mycket som helst. Jag väljer det som finns i skafferiet och det blev romerska bågar. Det visade sig att romerska bågar passar helt perfekt tillsammans med kanel. Helt klart ett hett tips! FOTO: DIANA DONTSOVARECEPT:Tvinnade kanelsnurror, 40 st:1 pkt jäst150 gram smält smör5 dl mjölk1 1/2 dl socker1/2 tsk salt13-14 dl vetemjöl1 ägg2 tsk stött kardemumma1 ägg till penslingsmält smörextra socker (samma som i fyllningen)Fyllning:200 g smör1 1/2 dl socker2 msk kanelExtra för den som vill smaksätta:hackad mjölkchoklad, vaniljpulverSmält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i bunke och häll lite av degvätskan över jästen så den löses upp. Häll i resten och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen. Har du en bakmaskin låt den köra i minst 5 minuter men för hand behövs det 10 minuter för att få en bra elasticitet. Låt degen jäsa i bunken i minst 45 minuter.Dela degen i två delar. Kavla till i en rektangulär form, max 1 cm tjock. Blanda mjukt smör med socker och kanel. Ber på smörblandningen. Vik degen två gånger, dvs. en gång uppifrån och likadant nerifrån. Kavla några gånger för att få ut luftbubblor. Skär remsor ca 2 cm breda. Tvinna remsorna samtidigt som du snurrar ihop dem till en knut. Lägg kanelsnurrorna på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 30 min under en bakduk.Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, 225 grader. Smält smör och pensla det på bullarna efter gräddning. Strö socker över.