Recept, foto och styling: Diana Dontsova Förra helgen var det dags för Stockholm och min föreläsning i matstyling. Det var hur kul som helst och jag har redan bestämt mig för att göra det ingen, kanske i Skåne. Jag lovar iallafall att det kommer ett inlägg snart. När veckan väl drog igång tyckte mina barn att vi skulle fira att jag var hemma. Det bästa sättet att fira något är vid middagsbordet och en go fika. Önskemålet blev kladdkaka vilket inte kom som en överraskning. Det fick bli en klassisk kladdkaka med chokladfudge. En kaka du snabbt kan slänga ihop när du blir sugen på något gott och enkelt. Det var precis vad jag gjorde den eftermiddagen vilket resulterade i en spontanfika. En kladdkaka är god som den är men chokladfudgen vill jag inte hoppa över. Den görs på några minuter och tjocknar medan den svalnar. Jag tycker den påminner lite om julgodis fast i annan form. Helt i min smak! Receptet är för en kladdkaka i springform men jag valde att stansa ut portionsbitar. Ett trevligt sätt att servera samtidigt som det inte gör något om fudgen flyter ut. Frågar du mig vad jag föredrar till svarar jag alltid vispad grädde. Den här fredagen är efterlängtad. Eller hur? Kram Diana Recept KLASSISK KLADDKAKA 150 g smör 2 stora eller 3 små ägg 2 dl socker 3/4 dl kakao (nästan 1 dl) 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt Beredning: - Sätt ugnen på 180 grader. - Smält smöret. Smöra och bröa en form med avtagbar kant. - Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop smör med mjölblandningen. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ihop ordentligt. - Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ha koll så du tar ut kakan medan den fortfarande är lite lös i mitten. - Låt svalna och servera med vaniljglass eller grädde. Chokladfudge: 25 gram smör 1 dl socker 1 dl sirap 1 dl grädde 3 msk kakao - Smält smöret i en kastrull. - Rör ner övriga ingredienser och koka upp. Låt fudgen puttra i ca 5 minuter. Häll över den i en skål eller liten kanna för att snabbare svalna.