Annons

Annons


Kladdkaka med chokladfudge

fudge kladdkaka chokladfudge diadonna feminaKladdkaka choklad fudge diadonna feminachokladfugde diadonna feminaRecept, foto och styling: Diana Dontsova

Förra helgen var det dags för Stockholm och min föreläsning i matstyling. Det var hur kul som helst och jag har redan bestämt mig för att göra det ingen, kanske i Skåne. Jag lovar iallafall att det kommer ett inlägg snart. När veckan väl drog igång tyckte mina barn att vi skulle fira att jag var hemma. Det bästa sättet att fira något är vid middagsbordet och en go fika. Önskemålet blev kladdkaka vilket inte kom som en överraskning.

Annons

Det fick bli en klassisk kladdkaka med chokladfudge. En kaka du snabbt kan slänga ihop när du blir sugen på något gott och enkelt. Det var precis vad jag gjorde den eftermiddagen vilket resulterade i en spontanfika. En kladdkaka är god som den är men chokladfudgen vill jag inte hoppa över. Den görs på några minuter och tjocknar medan den svalnar. Jag tycker den påminner lite om julgodis fast i annan form. Helt i min smak! Receptet är för en kladdkaka i springform men jag valde att stansa ut portionsbitar. Ett trevligt sätt att servera samtidigt som det inte gör något om fudgen flyter ut. Frågar du mig vad jag föredrar till svarar jag alltid vispad grädde.

Den här fredagen är efterlängtad. Eller hur?

Kram Diana

 

Recept

Kladdkaka:
150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
4 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner alla torra ingredienser. Avsluta med att blanda i ett ägg i taget. Rör om ordentligt. Häll över smeten i en bröad form med avtagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna.

Chokladfudge:
25 gram smör
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl grädde
3 msk kakao

Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och koka upp. Låt fudgen puttra i ca 5 minuter. Häll över den i en skål eller liten kanna för att snabbare svalna.

LÄS OCKSÅ


13 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar