Ska du laga cevapcici rekommenderar jag definitivt detta recept, Diadonnas cevapcici. När jag gör cevapcici eller cevapi väljer jag alltid det här receptet för att det är godast helt enkelt. Det tycker iallafall vi här hemma. De klassiska är också goda men färsen har en helt annan struktur än dessa. Vill du laga klassiska finns det ett recept HÄR! Jag vet inte hur många gånger det blev grillade cevapi i sommar men det var många. Är det inte grillväder går det hur bra som helst att steka dem i en panna. Glöm inte det viktigaste tillbehöret som är rå lök. När jag gjorde bilden här nedan tyckte jag det var ett roligt sätt att servera denna rätt genom att bjuda på tre olika sorters lök. Det är en liten twist och inget som är vanligt på Balkan. Till cevapi serveras också kajmak och ajvar, men vi hade tzatziki. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT DIADONNA CEVAPCICI från Balkan, ca 25 stycken 1 kg valfri färs, (jag hade blandfärs) 1 gul lök, riven 3 vitlöksklyftor 2 tsk paprikapulver salt (jag hade ca 2 tsk) svartpeppar tillbehör: tzatziki, recept klicka här! Beredning: - Lägg färsen i en bunke. - Riv löken och pressa vitlöken. Lägg ner i färsen. - Tillsätt paprikapulver, salt och svartpeppar. Blanda färsen med händerna. - Rulla till cevapcici. Stek runt om i olja. - Serveras med rå lök och tzatziki, ajvar, eller kajmak.