Diana ”Diadonna” Dontsova
Med stor passion lagar Diana mat som passar alla. Här hittar du recept, de senaste trenderna till köket och tips på hur du serverar maten. Hon är matkreatören med sinne för styling och foto. Diana är vinnare av Stora matbloggspriset 2017 och vann Matbloggspriset för Bästa Foto 2016.
Annons

Cevapcici – Diadonnas favoritrecept

Ska du laga cevapcici rekommenderar jag definitivt detta recept, Diadonnas cevapcici. När jag gör cevapcici eller cevapi väljer jag alltid det här receptet för att det är godast helt enkelt. Det tycker iallafall vi här hemma. De klassiska är också goda men färsen har en helt annan struktur än dessa. Vill du laga klassiska finns det ett recept HÄR! 

Annons

Jag vet inte hur många gånger det blev grillade cevapi i sommar men det var många. Är det inte grillväder går det hur bra som helst att steka dem i en panna. Glöm inte det viktigaste tillbehöret som är rå lök. När jag gjorde bilden här nedan tyckte jag det var ett roligt sätt att servera denna rätt genom att bjuda på tre olika sorters lök. Det är en liten twist och inget som är vanligt på Balkan. Till cevapi serveras också kajmak och ajvar, men vi hade tzatziki.

Annons

RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA

RECEPT

DIADONNA CEVAPCICI från Balkan, ca 25 stycken

1 kg valfri färs, (jag hade blandfärs)
1 gul lök, riven
3 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
salt (jag hade ca 2 tsk)
svartpeppar

Annons

Beredning:
– Lägg färsen i en bunke.
– Riv löken och pressa vitlöken. Lägg ner i färsen.
– Tillsätt paprikapulver, salt och svartpeppar. Blanda färsen med händerna.
– Rulla till cevapcici. Stek runt om i olja.
– Serveras med rå lök och tzatziki, ajvar, eller kajmak.

Dela på:
Annons
Laddar
https://bydiadonna.femina.se/kott/cevapcici-klassiska-fran-balkan/