Hej! Imorgon är det Sveriges nationaldag och klart att jag ska fira den! Frågan är vad vi svenskar äter en sån här dag? Väljer du sill och potatis på knäckebröd, smörgåstårta, kroppkakor eller smarriga köttbullar? Du kanske rent av kör en klassisk tacofredag på en torsdag? Allt är tillåtet och jag väljer att vänta med sillen till midsommar och tipsar om helstekt fläskfilé med soltorkad tomat istället. En god potatissallad med rädisor till detta och jag är redo att fira svenska flaggans dag. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Om du vill ha grillsmak på köttet så går det bra att grilla fläskfilén runt om. Låt den sedan gå färdigt i ugnen till ca 65 grader, innertemperatur. Skiva köttet och häll över vinägretten. Att servera kött på det här sättet gör att det räcker till fler och blir perfekt till en buffé! Vad du toppar med sen kan du variera: Tips! svarta oliver syltlök kapris hackad salladslök picklade rödlök Önskar er alla en fantastisk Nationaldag med god mat tillsammans med familj och vänner! Kram Diana RECEPT Helstekt fläskfilé med soltorkad tomat och vitlök, ca 20 skivor en hel fläskfilé olja att steka i 1 1/2 dl olivolja 1/2 dl balsamvinäger 2 pressade vitlöksklyftor salt svartpeppar Vinägrett ca 10 st soltorkade tomater (i olja) ruccola basilika Beredning: - Sätt ugnen på 150 grader. - Putsa fläskfilén om det behövs. Stek den i en het panna med olja. Lägg över köttet i en ugnsfast form. Använd en stektermometer för bästa resultat. När innertemperaturen når 65 grader är köttet färdigt. Ta ut köttet ur ugnen och låt vila. Vill du inte äta det samma dag, vira in i folie utan att skiva den och förvara i kylen till nästa dag. - Gör vinägretten. Blanda olivolja, balsamvinäger och pressade vitlök. Smaka av med salt och mycket svartpeppar. - Lägg upp köttet i skivor. Ringla vinägretten över. Toppa med hackad soltorkad tomat och basilika. Servera med ruccola.