Fläskfilégryta med bacon och svamp blev kvällens middag. En mustig variant med lagom rökig smak från bacon och sälta från kalvfond och soja. Till den här grytan är det gott med något krispigt och fräscht som sugarsnaps. Annat som är gott till är en syrlig gurksallad som du gör genom att blanda gurkskivor med rapsolja, lite rödvinsvinäger och salt. När jag var gravid med Nikki var det syrlig gurksallad jag hade cravings på. Med Jordan var det något helt annat, nämligen marabou schweizernöt. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA RECEPT FLÄSKFILÉGRYTA MED BACON OCH SVAMP, 4 port 1 fläskfilé, ca 500 gram 1 paket bacon, 140 gram 1 lök 250 g champinjoner 1 msk tomatpuré 2 msk kalvfond 3 msk soja 2 tsk dijonsenap 2 tsk sambal oelek 5 dl matgrädde torkad timjan svartpeppar ev. salt ev. några droppar balsamvinäger Tillbehör: kokt ris skivade sugarsnaps BEREDNING: - Skiva och skär fläskfilén i strimlor. Bryn i en gryta med lite olja. Lägg över på ett fat. - Skär baconet i bitar. Stek baconet i grytan. Tillsätt hackad lök och skivade champinjoner. Stek ihop med baconet. - Lägg tillbaka fläskfilén i grytan. Tillsätt tomatpuré och låt allt i grytan fräsas. - Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om och låt koka i ca 10 minuter. (Vill du ha såsen tunnare, tillsätt lite mjölk.) - Smaka av med salt och några droppar balsamvinäger. - Serveras ihop med kokt ris och skivade sugarsnaps.