Hej! Har du hunnit planera vad ni ska äta ikväll? Om inte kanske jag kan tipsa om min fredagsbricka! Confiterad tomat med grillad majs, korv, tortillabröd och egen ketchup. Mycket av det här går att köpa färdigt vilket gör det smidigt när man inte har tid att fixa allt själv. Majskolvarna köpte jag färdigkokta och grillade i en het panna. Att servera mat på det här sättet ger en härlig tapaskänsla samtidigt som barnen kan plocka det de gillar. Vill du göra brickan vegetarisk finns goda vegokorvar eller varför inte byta ut korven till grillad aubergine? Passar bra till både tomater och tortillabröd. Varje vecka kommer jag att servera FREDAGSBRICKAN med olika tips till fredags- eller helgmyset. En stor kram till alla er som hälsar på mig här! Diana FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT: Fredagsbrickan, 4 port 6 korvar 2 majskolvar 8 tortillabröd minikvisttomater oliver ketchup blandsallad chilipeppar olivolja (en kvist rosmarin eller timjan) Confiterade tomater Sätt ugnen på 100 grader. (Höj till 120 om du vill att det ska gå fortare.) Låt tomaterna vara kvar på grenen och lägg dem i en liten form. Häll rikligt med olivolja på och lägg en örtkvist bredvid. Baka i ugnen tills tomaterna börjar spricka. Det tar ca 35 minuter. Ta ut formen och låt tomaterna svalna i oljan. Flytta över på ett fat med hushållspapper innan du serverar dem på brickan. Använd den goda oljan till att ringla över salladen och majsen. Stek korven i lite olja och grilla majskolvarna i en torr panna. Håll den grillade majsen stående på en skärbräda och skär längs med kolven. Servera allt på en större bräda eller ett stort fat. Njut! Klicka på länken för recept på: Egengjord ketchup Hembakat tortillabröd RECIPE IN ENGLISH: Hello! Every week I will be serving you my Friday platter. On my platter today you have tomato confit, sausages, tortilla bread, corn and homemade ketchup. I love serving food on a big plate or platter. It feels like meze or tapas and gives you the right Friday feeling. Enjoy! Wish you a great weekend! Diana Friday platter , 4 port 6 sausages 2 cobs of corn 8 tortilla bread cherry tomatoes olives ketchup mixed salad olive oil rosmary chili Tomato confit: Heat oven to 100 C. Leave the tomatoes on the branch. Place in a small roasting pan with olive oil. Roast for 35 minutes. Let the tomatoes cool down in the pan and oil. Put the on a plate with a paper towel before serving them on a plate. Use the oil to drizzle on top of the corn and salad. Fry the sausages in oil until they are cooked. In a dry pan, grill the cooked cobs. Cut the kernels off the cob by cutting close to the cob. Serve salad, sausages, corn, chili and tomatoes on the platter. Cut the tortilla bread into pieces. Recipe for: Homemade tortilla bread