Hej! Då är det söndag igen och sportlovet har dragit igång. Det syns tydligast på mina vänners facebooksidor som pryds med vackra vinterbilder tagna från olika skidbackar. Fantastiska vyer! Jag åker inte skidor dels för att jag inte kan åka men också för att jag inte är förtjust i kyla. Därför fortsätter jag att njuta av andras skidåkning medan jag sitter inne i värmen. För er som inte är iväg och vill ha tips på vad ni kan laga under lovet, här kommer ett recept på fyllda paprikor med färs och linser. Fyllda paprikor är en perfekt rätt om du ska laga mat till många eller mat som räcker i flera dagar. Mat som lagas i ugn ska man inte snåla med utan fyll hela plåten med paprikor när ugnen ändå är igång. Själv dubblade jag receptet och hade så många paprikahalvor som plåten rymmer. Enkelt och smidigt! Fyllningen består till hälften av kött och hälften av linser. Detta är ett bra sätt att dra ner på köttmängden utan att det märks i smaken. Dessutom tycker jag att det blir det godare med linser i. Vill du göra rätten vegetarisk går det utmärkt att byta ut all färs mot linser och morot eller varför inte använda sojafärs. Denna rätt funkar på samma sätt som pizza. Välj själv vad du vill ha i dem eller utgå från det du har hemma. Både ris, bulgur och quinoa är en god bas att börja med. Har du flera ostskalkar över, riv dem och toppa ordentligt med ost. Jag brukar ofta gratinera med ost men den här gången valde jag att servera en örtsås till. FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT Fyllda paprikor med köttfärs och linser: 5 röda paprikor (10 halvor) 2 morötter 1 lök 2 vitlökar 250 gram blandfärs eller kalvfärs 250 gram kokta linser 1 burk krossade tomater 1/2 msk paprikapulver 1 tsk timjan salt peppar Örtsås: 2 dl creme fraich 2 dl hackade färska örter, dill, persilja och rucola några droppar vitvinsvinäger salt peppar Till servering: minitomater rucola oliver Sätt ugnen på 225 grader. Skölj paprikorna noggrant! Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnhus och skaft. Lägg halvorna på en plåt med rapsolja i botten. Fräs hackad lök, riven morot och hackad vitlök. Tillsätt köttfärsen och bryn. Smaksätt med paprikapulver, timjan, salt och peppar. Häll i krossade tomater och låt puttra i några minut. Blanda i kokta linser och rör om ordentligt. Smaka av fyllningen! Fyll paprikorna med färsröran. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Gör såsen: Blanda alla ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera de fyllda paprikorna med tomater, rucola och oliver. Häll såsen över eller servera i en skål bredvid. RECIPE IN ENGLISH: Stuffed peppers with mince and lentils: 5 red peppers 2 carrots, shredded 1 onion, chopped 2 garlic cloves 250 gr beef, ground 250 gr cooked lentils 1 can of tomatoes 1 tbsp paprika powder 1 tsp thyme salt pepper Fresh herb sauce: 200 ml crème fraîche or thick yogurt fresh chopped herbs, dill, parsley and arugula a few drops of white vinegar salt pepper Cut the peppers in half. Discard seeds and membranes. Place in a baking dish or a big pan. In a pan, cook chopped onion, shreeded carrot and chopped garlic. Add the ground beef and fry all together. Season with paprika, thyme, salt and pepper. Add a can of tomatoes. Mix and cook for a few minutes. Add soft lenses and mix everythig together. Stuff peppers with meat mixture. Bake in a 225 degrees C in oven for 30 minutes. Make the sauce. Combine all the ingredients. Season with salt and peppar. Serve the stuffed peppers with tomatoes, aragula and olives.