Hej! Fyllda paprikor på hemmaplan efter en vecka med event i Varberg, date i Halmstad och kundmöten i Stockholm känns ganska bra. Just förra veckan sammanföll en hel del jobb utanför Lund vilket är okej när arbetet innefattar positiva och roliga uppdrag. Att träffa andra i branschen och ha givande kundmöten ger en energi när det är dags att ta sig an de tyngre arbetsuppgifterna som jag har framför mig. Efter mina möten i Stockholm valde jag att stanna en dag extra för att hinna umgås med min dotter som var med på turen. Vi bodde hemma hos Tina från Grönt Varje Dag, en av mina vänner som dessutom har en dotter i samma ålder. Fika, matprat, skratt, brunch, ja vi hann med en hel del även om det var alldeles för kort tid. Tina har jag träffat via Instagram för säkert 4 år sen och fortfarande utbyter vi tankar och idéer dagligen. Är det någon som kan mat och älskar att prata mat så är det Tina. Jag brukar säga att hon är den största matnörden jag känner. Och det är jag glad för! På hennes blogg hittar du recept som labneh gjord på cashew, vegansk mozzarella, grekiska vegobollar och mycket mer. Kolla in den om du inte har gjort det! Hur mycket inspiration som helst! Länk har du HÄR! FOTO: DIANA DONTSOVA Har du testat att laga fyllda paprikor? Det är en underbar rätt som du kan äta till vardags men också bjuda dina vänner på. Den är enkel att variera och kan lagas på quorn om du föredrar den vegetarisk. Jag har även recept på paprika fylld med feta vilket är min personliga favorit. Receptet hittar du HÄR! När man lagar paprikor i Makedonien vill man att riset öppnar sig helt och att paprikorna blir mjuka, därav längre tid i ugnen. Det kan du styra själv genom att korta ner eller öka på tiden i ugnen beroende hur du själv vill ha det. I receptet nedan har jag gott om fyllning så att man kan lägga runt om vilket är perfekt om någon inte äter paprika. Vanligtvis serveras rätten med bröd! Önskar er alla en solig dag! I Lund regnar det just nu. Kram Diana RECEPT Fyllda paprikor med köttfärs och ris, 8 pers 8 stora röda paprikor 1 kg blandfärs 2 1/2 dl okokt grötris ca 8 dl vatten (vattnet ska täcka halva paprikan) 1 stor lök eller 2 små 1 burk krossade tomater 2 msk tomatpuré 2-3 msk paprikapulver 3 tsk vegeta (vanlig krydda på Balkan som säljs i alla matbutiker) salt peppar Beredning: - Skölj paprikorna och skär bort skaft och kärnhus. - Hacka löken och fräs i lite olja. - Tillsätt färsen och stek den grynig. - Krydda med tomatpuré, paprikapulver, vegeta, salt och peppar. - Häll i passerade tomater. Rör om ordentligt. - Avsluta med att blanda ner okokt grötris. - Fyll paprikorna med köttfärsblandningen men inte ända upp. Riset måste få plats att svälla. Placera paprikorna i en stor ugnsfast form. Resten av färsen fördelas runt om paprikorna. Häll ca 1 l vatten så paprikorna täcks upp till hälften. Placera aluminiumpapper över hela formen (eller ett lock om du har som passar formen). - Ugnsbaka i ca 80 min i 200 grader. Ta bort foliet och sänk till 180 gr. Låt paprikorna få en härlig rostad färg, i ca 15 minuter. - Ta ut formen ur ugnen och låt svalna. Överflödigt vatten brukar sugas åt under tiden rätten svalnar. Serveras med en bit bröd eller sallad.