En skiva surdegsbröd med grillad ryggbiff, pesto, ricotta och rostade tomater är den ultimata mackan! Vill du göra egen pesto finns receptet här nedan men vill du göra en snabbvariant kör på färdig pesto. Tomaterna sköter sig själva i ugnen och köttet tar bara någon minut att steka eller grilla. Och resultatet är magiskt! Mozzarella och burrata har vi sett hur mycket som helst den senaste tiden men jag vill slå ett slag för ricotta, färsk ricotta. Vispa den och smaksätt med salt, citronzest och kanske riven parmesan så får du en underbar krämig färskost som passar till väldigt många sommar- och grillrätter. FOTO OCH RECEPT: Diana DontsovaRECEPTGrillad ryggbiffmacka med ricotta och pesto, 4 portUgnsrostade tomater:200 g körsbärstomaterolivoljaPesto:50 g rostade pinjenötter2 krukor färsk basilika1 vitlöksklyftaca 2 dl olivolja1 ½ dl riven parmesanostnågra droppar citronsaftsaltsvartpeppar2 skivor ryggbiff (ca 380 gr)saltsvartpepparolivoljasmörvitlök4 skivor surdegsbröd200 g ricottaparmesanostGör så här:- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla olivolja över och rosta i ugnen i ca 20 minuter.- Gör peston. Mixa rostade pinjenötter i en mixer. Tillsätt basilikan och fortsätt mixa. Riv ner en vitlöksklyfta och häll i olivolja. Mixa tills du ha en någorlunda slät pesto. Blanda i riven parmesanost och citron. Smaka av med salt och svartpeppar. - Salta och peppra köttet. Grilla eller stek i en varm panna med olivolja och smör i. Stek köttet på båda sidorna i någon minut. Låt köttet vila innan du skivar det.- Pensla brödskivorna med olivolja. Stek eller grilla brödet på båda sidorna. - Bre ricotta på brödet. Strö flingsalt över. Lägg på pesto och ugnsrostade tomater. Toppa med skivad ryggbiff och ännu mer pesto. Avsluta med riven parmesanost. Servera!