Helstekt fläskfilé med salsa verde passar väldigt bra som buffé- eller plockmat eftersom rätten går att förbereda dagen innan och serveras rumstempererad. Skiva inte upp köttet förrän samma dag som det ska ätas så håller det sig mört. Salsa verde precis som chimichurri är en god örtig vinägrett är perfekt till sommarens alla matiga inslag. Toppa det på halloumi, sallad, fisk, kött, kyckling eller grillade grönsaker för att förhöja smaken på råvaran. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Visst är det gott med oliver men dessa tog över smaken alldeles för mycket. Mitt tips är att hoppa över oliverna eller servera dem i en skål bredvid. Imorgon kommer ett inlägg där jag samlar buffé- och plockmat som passar till Sveriges Nationaldag eller andra mysiga tillställningar i sommar. Önskar dig en fin dag! Diana RECEPT HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED SALSA VERDE 1 fläskfilé rapsolja salt svartpeppar Salsa verde: 180 g persilja en halv kruka basilika 2 dl olivolja 4 sardeller 2 msk kapris 2 vitlöksklyftor 1 1/2 tsk vitvinsvinäger salt svartpeppar Topping: persilja kapris riven lagrad ost (kan uteslutas) flingsalt svartpeppar (Jag hade hackade oliver på köttet men de tog över för mycket av smaken så mitt tips är att hoppa över dem eller servera i en skål bredvid.) Beredning: - Putsa fläskfilén. Salta, peppra och stek runt om i en het panna. Kör den sen i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 70 grader. Låt svalna. - Gör salsa verde genom att mixa allt grovt förutom vinäger, salt och peppar. Använd en matberedare. - Smaka av med vinäger, salt och peppar. - Skiva fläskfilén och lägg upp på ett stort fat. - Ringla salsa verde ovanpå. - Avsluta med extra persilja, flingsalt och svartpeppar. Eventuellt lite riven lagrad ost på.