Hej! När googlade du på korv stroganoff senast? Det brukar nämligen vara ett av svenskarnas 10 mest sökta matord. För mig är det en rätt som ofta glöms bort. Men när jag väl kom på att laga stroganoff fick det bli en med lite mer smak. Jag bytte ut falukorven mot sremska, en stark korv som påminner om chorizo. Korven gör att det inte behövs lika stor mängd för att få en rökig ton. Just i denna tillsatte jag istället ordentligt med lök och kikärtor. Mycket godare och något som gick hem hos både stora och små. FÖR RECEPT PÅ HALLOUMI STROGANOFF KLICKA HÄR! Koppartrenden håller fortfarande i sig och nu finns snygga pannor och grytor i nyproduktion. Den här traktörpannan kommer från Eva Solo och är så vacker att jag mer än gärna ställer fram den på matbordet. Det extra handtaget är en både snygg och praktisk detalj som jag bara älskar! FOTO: DIANA DONTSOVA Önskar er en härlig dag trots kylan! Diana RECEPT Het korv stroganoff, 4-6 pers 250 gram stark korv typ cabanossy, chorizo eller sremska (jag hade stark sremska) 2 lökar 1 paprika 3 tsk paprikapulver 1 tsk chilipulver 1 grönsaksbuljong 2 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1/2 msk kapris 1/2 msk balsamicovinäger 2 dl vatten 2 dl grädde 1 burk kikärtor eller 225 gram kokta kikärtor färsk oregano Skala och skiva löken. Skär korven i slantar och paprikan i tärningar. Fräs i olja i en het panna. Tillsätt paprika- och chilipulver. Blanda ordentligt och fräs i en minuter. Tillsätt tomatpuré, dijon, balsamico, kapris och buljong. Rör om och tillsätt vatten. Låt puttra i några minuter. Hälla i grädden och låt koka ihop. Lägg i kikärtorna, rör om och smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk oregano eller annan ört strax före servering. Servera till ris, blomkålsris eller bröd. RECIPE IN ENGLISH Hot sausage stroganoff, 4-6 pers 250 gr spicy sausage, cabanossy, chorizo or sremska (I had the latter) 2 onions 1 red pepper 3 tsp paprika 1 tsp chili powder 2 tbsp tomato paste 1 tbsp dijon mustard 1/2 tbsp capers 1/2 tbsp balsamic vinegar 200 ml water 200 ml cream 1 can of chickpeas or 250 gr cooked chickpeas fresh oregano Heat the oil in a pan. Peel and slice the onion. Cut sausage into coins and the pepper into cubes. Fry for about 6 minutes. Add the paprika and chilipowder. Cook for one minute. Add tomato paste, Dijon, balsamic vinegar and capers. Stir and add water. Let simmer for a few minutes. Pour in the cream and let simmer for another minute. Add the chickpeas and season with salt and pepper. Garnish with fresh oregano before serving. Serve with rice or bread.