Igår doftade det gott i mitt kök. Högrev puttrade nämligen i en Crock Pot med vin och örter i ca åtta timmar. Det är inte mycket som slår ett långkok eller slowfood. Köttet blir väldigt mört och skyn mustig. Har du en gryta med lock, lergryta eller en Crock Pot så tycker jag du ska ta fram den. Ett perfekt tips en söndag som idag. Jag bjöd mina syskon och syskonbarn på middag igår och ja, högreven blev både uppskattad och uppäten. Till den serverades rostad potatis, sky, ugnsbakade bönor och hembakat bröd. Det blev en helkväll med god mat och mycket skratt. Många minnen som kom upp, både roliga och mindre roliga. Precis som livet i övrigt. Ta hand om varandra! Kram, Diana FOTO: DIANA DONTSOVA Recept: Högrev i vin och örter, 6 port 1,2 kg högrev paprikapulver salt peppar 3 morötter 2 lökar 5 vitlöksklyftor en halv röd chili färsk oregano 1 skvätt rödvin Marinad: 2 dl rödvin 2 msk tomatpuré 3 msk kalvfond peppar Krydda och klappa köttet ordentligt med paprikapulver, salt och peppar. Lägg det i grytan eller i en Crock Poten. Blanda marinaden och häll det över köttet. Skala grönsakerna, dela lök och morötter men behåll vitlöksklyftorna hela. Lägg ner i grytan tillsammans med oregano. Avsluta med att hälla över en skvätt rödvin. Lägg på locket och kör Crock Poten på låg värme i 7-8 timmar (tills den blir mör) eller 125 grader i ugn. Recipe in english: Brisket in wine and herbs, 6 port 3 lbs brisket paprika salt pepper 3 carrots 2 onions 5 cloves garlic a half of a red chili fresh oregano 1 dash of red wine Marinade: 1 cup red wine 2 tablespoons tomato paste 2 tablespoons veal or beef broth pepper Rub the brisket with paprika, salt and pepper. Place the meat in the pan or the Crock Pot. Mix the marinade and pour it over the meat. Peel the vegetables, cut the onions and carrots in half. Keep the garlic cloves whole but without skin. Add the veggies into the pot along with oregano. Finish by pouring over a dash of red wine. Put the lid on or run Crock Poten on low heat for 7 til 8 hours, or 125 degrees in the oven.