Efter alla givande möten och samtal på jobbet kändes köttbullar i gräddig sås som en god idé att samla familjen kring. Den bästa stunden på dagen är när vi äter ihop och få höra hur alla haft det på sina håll. Sen vet jag att klassisk husmanskost uppskattas av familjen, ja ni vet gräddsås, kokt potatis och picklad rödlök till det. Ibland tycker barnen att jag testar nya smaker och kombinationer alldeles för ofta så när det lagas klassiska rätter jublas det lite grann vid matbordet. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA Vardagsmat är oftast det vi alla har svårast att få till eller hinna med efter en lång dag på jobbet. Förhoppningsvis har jag kunnat inspirera dig till vad du kan laga senare i veckan. Hoppas du haft en bra start på veckan! Diana RECEPT: Köttbullar i gräddig sås, 6 portioner 800 gram blandfärs 1 finhackad gul lök 1 ägg 2 msk dijon salt svartpeppar rapsolja att steka i Sås: 300 gram champinjoner 1 msk smör (eller steksky från köttbullarna) 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 3 dl grädde 1 1/2 msk japansk soja 2 msk kalvfond (eller köttbuljongtärning) 1-2 msk svartvinbärsgelé eller marmelad peppar ev. salt Beredning: - Gör köttbullarna: Skala och finhacka löken. - Tillsätt alla ingredienser och blanda färsen väl. Rulla till små köttbullar, ca 30 st. - Stek runt om i en stekpanna med rapsolja. - Gör såsen i en annan kastrull (eller lägg köttbullarna åt sidan och använd samma panna.) - Skiva svampen och stek i smör. - Tillsätt mjöl och rör om. - Häll i resten av ingredienserna till såsen och låt koka i några minuter. - Lägg i köttbullarna och koka i ytterligare några minuter. - Tillsätt rikligt med svartpeppar men avvakta med salt tills du smakat av. - Servera till kokt potatis. Gott att ha till: picklad rödlök, svartvinbärsgelé och bladspenat. RECEPT PÅ PICKLAD RÖDLÖK klicka här!