En mustig köttgryta med mycket smak av rödvin, korv och grönsaker ska serveras med ett gott bröd eller potatismos. Låt koka så länge att köttet faller isär, då är det klart! Det bästa med grytor är att de smakar ännu bättre dagen efter vilket underlättar om du ska ha middagsgäster. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA RECEPT Mustig köttgryta med korv och svamp, (6 port) 1 kg grytbitar av nötkött 300 g kryddig korv, typ chorizo, cabanossy, sremska 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 250 g färska champinjoner 2 msk tomatpuré 2 msk kalvfond 1 ½ msk vetemjöl 2 dl vatten 5 dl rött vin 2 lagerblad 2 tsk torkad timjan salt svartpeppar rapsolja att steka i Till servering: Ruccola Beredning: – Stek köttet på hög värme i grytan med rapsolja. Lägg över köttet på ett fat. – Skiva korven och fräs i samma gryta. Lägg över på köttfatet. – Hacka löken och vitlöken. Skär moroten i tjocka bitar. Behåll svampen hel (om den är stor, dela den på hälften). Fräs allt i grytan. – Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i någon minut. – Lägg tillbaka köttet och korven i grytan. Tillsätt vetemjöl och rör om. – Häll i vatten, vin och kalvfond. Tillsätt timjan och lagerblad. Blanda och koka upp. Lägg på locket och låt koka i minst 3 timmar eller tills köttet är riktigt mört. Rör om då och då. – Smaka av med salt och svartpeppar. – Servera med hackad ruccola, potatispuré eller ett gott surdegsbröd.