Diana ”Diadonna” Dontsova
Med stor passion lagar Diana mat som passar alla. Här hittar du recept, de senaste trenderna till köket och tips på hur du serverar maten. Hon är matkreatören med sinne för styling och foto. Diana är vinnare av Stora matbloggspriset 2017 och vann Matbloggspriset för Bästa Foto 2016.
Annons

Köttgryta med vin och svamp

En mustig köttgryta med mycket smak av rödvin, korv och grönsaker ska serveras med ett gott bröd eller potatismos. Låt koka så länge att köttet faller isär, då är det klart! Det bästa med grytor är att de smakar ännu bättre dagen efter vilket underlättar om du ska ha middagsgäster.

Annons


FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA

Annons

RECEPT

Mustig köttgryta med korv och svamp, (6 port)

1 kg grytbitar av nötkött
300 g kryddig korv, typ chorizo, cabanossy, sremska
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
250 g färska champinjoner
2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1 ½ msk vetemjöl
2 dl vatten
5 dl rött vin
2 lagerblad
2 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
rapsolja att steka i

Annons

Till servering:
Ruccola

Beredning:
– Stek köttet på hög värme i grytan med rapsolja. Lägg över köttet på ett fat.
– Skiva korven och fräs i samma gryta. Lägg över på köttfatet.
– Hacka löken och vitlöken. Skär moroten i tjocka bitar. Behåll svampen hel (om den är stor, dela den på hälften). Fräs allt i grytan.
– Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i någon minut.
– Lägg tillbaka köttet och korven i grytan. Tillsätt vetemjöl och rör om.
– Häll i vatten, vin och kalvfond. Tillsätt timjan och lagerblad. Blanda och koka upp. Lägg på locket och låt koka i minst 3 timmar eller tills köttet är riktigt mört. Rör om då och då.
– Smaka av med salt och svartpeppar.
– Servera med hackad ruccola, potatispuré eller ett gott surdegsbröd.

Dela på:
Annons
Laddar
https://bydiadonna.femina.se/brod/scones-med-banan/