I helgen lagade vi kreolsk gryta fast med fläskfilé och cabanossy. Perfekt med gryta som bjudmat eftersom den alltid är godare att servera dagen efter. Speciellt den här eftersom den innehåller kryddiga korvar och syrliga ingredienser som ättiksgurka och syltlök. Smakerna hinner sätta sig och du får en mycket godare rätt. Vill du laga en vegetarisk variant med halloumi kan du klicka HÄR för recept. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA En sak som är värd att påpeka är att val av korv styr hur smakrik rätten blir. Ju rökigare korv desto godare gryta. Jag brukar blanda cabanossy och sremska för bästa resultat eftersom chorizo ger alldeles för lite smak. RECEPT KREOLSK GRYTA MED FLÄSKFILE OCH KRYDDIG KORV, ca 4 port ca 600 g fläskfilé 2 st kryddiga korv typ cabanossy, sremska eller gulayer 2 röda paprikor 1 burk syltlök (ca 200 gram avrunnen vikt) 2 vitlöksklyftor 1 1/2 dl hackad ättiksgurka 1 dl kärnfria svarta oliver, helst kalamataoliver 1 1/2 msk vetemjöl 5 dl vispgrädde 2 msk kalvfond (ev 1-2 dl mjölk) salt peppar Beredning: - Börja med att putsa fläskfilén och skära den i skivor. Bryn köttet i en panna med olja. Lägg köttet åt sidan. - Skiva korven och fräs i samma panna. - Lägg tillbaka köttet. Tillsätt strimlad paprika, hackad ättiksgurka, syltlök utan spad, oliver och pressad vitlök. Fräs alltihop i någon minut. - Strö vetemjöl över och blanda väl. - Häll i grädde och kalvfond. Rör om och låt puttra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha såsen tunnare? Häll i mjölk och låt koka upp igen. - Servera till kokt ris och en sallad. Grytan är godast dagen efter.