Hej! Dessa färs- och grönsaksbiffar rekommenderar jag er verkligen att prova! Supergoda kryddiga biffar som är gjorda på en del färs, en del grönsaker och en del kikärtor. Det kanske låter udda men det är så gott! Idag säljs det både korv och bröd med rotfrukter i. Inget konstigt alls! Även om det endast är 1/3 kött i dessa, smakar de mycket färs. Receptet fick jag fram av en slump när jag hade lite färs över och vill dryga ut den. Jag tillsatte lök, morot och kikärtor vilket visade sig var en bra idé. Nu lagas biffarna ofta hemma hos oss eftersom alla i familjen gillar dem. FOTO: DIANA DONTSOVA Vanligtvis lagar jag biffar på kalv- eller blandfärs men just till dessa tycker jag att fläsk passar bäst. Det ger en bra saftighet. Första gången dessa tillagades blev jag förvånad över hur mycket kött de smakar trots allt. Biffarna serverade jag till kokt potatis som jag lätt mosade med gaffeln, skirat smör och gröna ärtor. En smak av svensk husmanskost! Har du gelé eller lingonsylt i kylen ställ fram den med. Jag hade tyvärr ingen men det passar bra till. Det ett perfekt sätt att få barn att stoppa i sig mer grönt utan att de tänker på det. Att vi bör minska på köttkonsumtionen vet vi ju alla vid det här laget, eller hur? Trevlig tisdag allesammans! Kram Diana RECEPT Färs- och grönsaksbiffar, ca 12 stycken 300 gram fläskfärs 1 paket kokta kikärtor, (ca 230 gram utan spad) 1 ägg 1 vitlöksklyfta 3 rivna morötter 1 riven lök 1 msk kalvfond 1/2 msk dijon 2 tsk chilipulver 2 tsk malen spiskummin 2 tsk torkad timjan ca 1 1/2 tsk salt svartpeppar Att steka i: rapsolja Tillbehör: gröna ärtor potatisstomp - kokt potatis som mosas lätt med en gaffel skirat smör - smält smör där endast det klara smöret används oxalis mangold Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag. Lägg kikärtorna i en bunke tillsammans med ägg, dijon och pressad vitlök. Mixa med en stavmixer till en slät smet. Riv morötterna och löken på den grova sidan av rivjärnet. Krama ur löken om den känns vattnig. Tillsätt resten av alla ingredienser. Blanda ihop till en smet med handen. Rulla och platta ut till valfri biffstorlek, mindre rekommenderas. (Ett tips är att ha lite rapsolja på handlarna när du rullar biffarna.) Stek båda sidorna i en varm stekpanna med rapsolja. Servera till kokt potatis eller potatisstomp, gröna ärtor och skirat smör.