FOTO: DIANA DONTSOVA Häromdagen var jag på loppis och strosade bland glas och porslin. Den här gången kom jag hem med ett gäng fat från Gustavsberg. Några blå har jag sen innan men tänkte att det kunde vara kul att utöka med andra färger. Rosa och brunt blev vad jag kom över. Nästa gång hoppas jag på lila! Jag gillar att duka med udda tallrikar och glas. Det ger en rustik och inbjudande känsla. Efter en dag i Marieholm i Skåne blev det lamm och blomkålsmos till middag. En snabbfixad chimichurri fick ge smak till rätten ihop med bakade kvisttomater. Chimichurri påminner lite om pesto eller salsa verde. Något till helgen kanske? Åka på loppis och sedan servera lamm på "nya" fynd. Jag vet inte hur det är med dig men jag älskar loppis. Tipsa gärna om du känner till något bra ställe! Jag lär återkomma med fler fynd. Emmaus ligger nämligen bredvid min arbetsplats. Vi ses! Diana FOTO: DIANA DONTSOVA Recept för 4 portioner, Lammrostbiff ca 700 gram lamm salt peppar rapsolja smör Salta och peppra köttet. Stek köttet i rapsolja i en het stekpanna. Tillsätt en rejäl klick smör under tiden och ös köttet. Lägg över köttet i en ugnsfast form. Baka färdigt i ugnen på 150 grader tills du har en innertemperatur på ca 58 grader. Låt vila minst tio minuter innan du skivar köttet. Blomkålsmos: ca 800 gram blomkål salt peppar smör Tips! Smaksätt moset med en klick färskost. Koka blomkålen mjuk. Låt den rinna av en bra stund i ett durkslag. Gör du inte det får du ett vattnigt mos. Mixa blomkålen slät med en mixer. Tillsätt en stor klick smör. Rör om och smaka av med salt och peppar. Chimichurri, en sydamerikansk sås en knippe färsk bladpersilja 1 vitlöksklyfta 1/2 citron, skal och saft 1,5 dl olivolja (chili) 2 tsk honung salt peppar Mixa alla ingredienser i en mixer. Tillsätt olivolja tills du får den konsistensen du vill ha. Smaka av med salt och honung. Bakade kvisttomater: Lägg minitomater i en ugnsfast form. Häll olivolja över. Salta och baka i ugnen i ca 10 min på 175 grader. Servera till köttet.