Hej! Efter våra fina dagar på fantastiska The Steam Hotel fortsätter vi att njuta av god mat och grillar lammrostbiff. Fast nu får jag själv laga maten vilket inte känns lika lyxigt. Men gott är det! Här kommer iallafall helgens grilltips: Grillad lammrostbiff med honungsrostade gula tomater och chèvrekräm. Har du inte lagat det här så måste du bara prova! Det är mycket enklare än vad man tror men också mycket godare. Lammrostbiff innertemperatur: Blodigt/rare: ca 58 grader Medium: ca 62 grader Well done: ca 70 grader FOTO: DIANA DONTSOVA Med rostbiff behöver man inte krångla till för att få en god smak. Det räcker med salt, peppar och en fin grillsmak. Pricken över i:et kommer efteråt när du toppar lammskivorna med rostade gula minitomater, vitlök och rosmarin serverat på en smakrik chèvrekräm. Så himla smarrigt! Jag lovar! Gillar du inte lamm så kör på ryggbiff eller halloumi istället. Trevlig helg! Diana RECEPT Lammrostbiff med honungsrostade tomater och chevrekräm, 4-6 port ca 800 g lammrostbiff salt peppar ca 400 g gula tomater (eller 2 förpackningar) 5 vitlöksklyftor färsk rosmarin olivolja flingsalt 2 msk balsamvinäger 3 msk flytande honung Chèvrekräm: 1 dl creme fraiche 1/2 dl mjölk 140 g chèvre salt peppar Salta och peppra lammrostbiffen. Grilla den runt om tills den får en fin grillyta. Stick in en köttermometer och flytta rostbiffen lite åt sidan, dvs bort från direktvärme. På med locket och låt köttet få en innertemperatur på ca 60 grader för medium. Förbered under tiden tomaterna. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg hela och även några halverade tomater i en ugnsfast form. Tillsätt grovt hackade vitlöksklyftor och några rosmarinkvistar. (Ett tips är att banka lite på rosmarinen för att få fram mer smak.) Salta och ringla olivolja över. Rosta i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut formen och häll på balsamvinäger och honung. Rör om lite lätt och rosta ytterligare i 10 minuter. Chèvrekrämen gör du enkelt genom att mixa creme fraîche med chévren. (Skär bort det mesta av kanterna men låt lite vara kvar. Det ger extra smak.) Tillsätt sedan mjölk och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Servering: Bre lite av chèvrekrämen på ett fat. Skiva det grillade köttet och lägg ovanpå krämen. Toppa med tomater och vitlök. Servera resten av krämen och tomaterna i små skålar bredvid. Avsluta med lite extra flingsalt och svartpeppar.