Hej! Lamm och ägg hör påsken till men det är inte alla som har tid eller vill laga en lammstek. Då passar denna enkla rätt att servera till påskbuffén, lammkorv med en snabbsyrad rödkål. För att få en variation på påskbordet har jag valt att servera korven på gafflar. En enkel men snygg detalj som funkar till buffébordet eller till fördrinken. Gafflarna ska vara i mindre storlek men de behöver inte alls vara likadana. TIPS! Vackert att använda olika gafflar vid servering Behöver du fler gafflar? På loppis finns både vackra och billiga gafflar att hitta Förbered några gafflar med kål, korv och persilja. Ställ fram resten så kan gästen själv plocka. FOTO: DIANA DONTSOVA Vill du laga lammkött till påsk så hittar du recept här: Lamm med chèvrekräm Lamm med chimichurri Snart går vi på påskledigt! Hur skönt ska inte det bli? Kram Diana RECEPT LAMMKORV MED RÖDKÅL OCH PERSILJA (ca 18 bitar) 2 lammkorvar rapsolja Rödkålsallad: 200 g rödkål, (mindre än ¼ kålhuvud) 2 msk rapsolja 1 ½ tsk vitvinsvinäger ½ tsk salt hackad persilja Beredning: Skiva korven och stek i rapsolja. Hyvla rödkålen med en mandolin eller en osthyvel. Blanda med resten av ingredienserna. Servera rätten på gafflar. Börja med rödkålen och avsluta med en bit lammkorv. Lägg gafflarna på ett fat och strö extra hackad persilja över. Resten av rödkålen serveras i en skål.