Veckans middagstips är en enkel och smakrik lövbiff med nudlar och grönsaker. När jag handlade i helgen var det erbjudande på både lövbiff och ekologiska morötter. Genom att ha dessa råvaror som huvudingredienser landade helgens middag på just denna rätt. Det var ett tag sen vi lagade asiatiskt annars hade det blivit oxrullader. Smaken får du genom att göra en egen marinad som köttet får suga åt sig av. Resten används som sås efter att den kokat upp. På så sätt får även nudlar och grönsaker smak av chili, lime och honung. Vill du göra en vegetarisk variant kan köttet bytas ut mot cashewnötter. Rätten väljer jag att servera uppdelad fast allt på ett fat. Dels ser det inbjudande ut, dels känns det som mer mat på tallriken. Ett annat sätt är att blanda allt i pannan när köttet är stekt. Det är helt enkelt en smaksak. Extra krämig blir det genom att placera en äggula till varje portion. Låt den ligga kvar i halva äggskalet så kan den lätt plockas bort om någon inte vill ha. Testa detta till fredagsmyset! Tar inte längre tid än att göra tacos. Ha en skön vecka! Diana FOTO: DIANA DONTSOVA Recept Lövbiff med nudlar, 4 portioner 4 skivor lövbiff ca 150 gram okokta nudlar (jag hade äggnudlar) 4 äggulor 3 morötter 1/2 purjolök 1/4 rödkål salladslök röd chili 1/2 dl sesamfrö sesamolja Marinad: 1 1/2 dl sesamolja 3/4 dl honung 3 msk soja 1 1/2 msk sambal oelek 1 1/2 msk vitvinsvinäger 1/2 pressad lime 2 pressade vitlöksklyftor salt peppar Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i strimlor och lägg ner i marinaden. Låt köttet marineras under tiden resten förbereds. Skala morötterna och skölj purjolöken. Strimla grönsakerna i tunna stavar. Värm pannan het och fräs grönsakerna i lite rapsolja. Tillsätt sesamfröna och rosta dem tillsammans med grönsakerna. Salta och peppra. Flytta över dem i en skål. Koka nudlarna enligt förpackningen. Äggnudlar brukar kokas i fem minuter. Fräs köttet utan marinad i en het panna. Köttet är tunt och steks på bara någon minut. Häll resten av marinaden i köttpannan och låt koka upp. Servera: Lägg upp nudlar, grönsaker och lövbiff. Skeda marinad över hela rätten och strö extra sesamfrön över. Resten av marinaden kan serveras i en liten skål. Separera ägget och placera äggulan i ett halvt äggskal. Dekorera med hackad chili, salladslök och en klyfta lime. Recipe in english: Steak with noodles and vegetables, 4 port 4 slices minute steak 150 grams of uncooked noodles (I had egg noodles) 4 egg yolks 3 carrots 1/2 leek 2 spring onion 1/4 red cabbage 1/4 cup sesame seeds sesame oil Marinade: 0.6 cup sesame oil 0.3 cup honey 2 tablespoons soy sauce 1 1/2 tablespoon sambal oelek 1 tablespoon white wine vinegar 1/2 lime juice 2 pressed garlic cloves salt pepper Mix all the marinade ingredients. Cut the meat into strips. Let the meat marinate while the rest is prepared. Peel the carrots and wash the leeks. Shred the vegetables into thin sticks. In a hot fry the vegetables. Add the sesame seeds and roast them along with the vegetables. Add salt and pepper. Cook the noodles according to package directions. Egg noodles are usually cooked in five minutes. Fry the meat without the marinade in a hot pan. It needs only a few minutes. Pour the rest of the marinade into the pan with the fried meat. Let it boil for a minute. Serve: Serve the noodles, vegetables and minute steak in a big bowl. Spoon the marinade over the whole dish and sprinkle with some more sesame seeds. Separate the egg yolk and place in a half eggshell. Decorate with chopped chili, spring onions and some lime.