Har du örter i trädgården? Om ja, använd dem till att smaksätta köttfärsbiffar. I min trädgård växer myntan så det knakar även om jag har planterat den i en kruka. Det är helt okej för då får den stå för smaken i biffarna den här gången. Och drinken en annan gång. Igår lagade jag myntabiffar med tzatziki och en enkel vitkålssallad till. Vitkålen har jag inga mått på men jag har hällt i rapsolja, rödvinsvinäger, salt och lite torkad oregano.Har du mycket oregano eller timjan går det alldeles utmärkt att använda istället för mynta. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA När jag växte upp var salladslök ett stående inslag hos oss varje sommar. Skillnaden då från idag är att vi doppade den i salt och tog en tugga rakt av. Vi åt den med biffar eller med hembakat bröd och fetaost när det skulle gå riktigt snabbt. Idag ställde jag frågan på Instagram, om någon kände igen sig? Det visade sig vara en hel del. Ett underbart minne! RECEPT MYNTABIFFAR MED TZATZIKI, ca 8 biffar 500 g blandfärs 1 riven eller finhackad lök 1 dl hackad mynta, färsk 2 tsk paprikapulver salt svartpeppar olja att stek i Beredning: - Blanda färsen med alla ingredienser. - Forma till ca 8 biffar. Stek (eller grilla) några minuter på varje sida i en panna med olja. RECEPT PÅ TZATZIKI: KLICKA HÄR!