Hej! Idag har det varit en lång dag på jobbet så den fick avlutas med god pasta salsiccia. En pastarätt med sting i och toppad med den godaste sältan, riven parmesan. Perfekt mat en dag som denna då det är mycket som ska avslutas på jobbet. Jag har nämligen bara två veckor kvar i Malmö för att sedan gå över till gymnasiet i Lund. Det känns ganska jobbigt när jag tänker på att lämna mina elever. Just nu är jag mentor för ett gäng underbara unga människor och dessa kommer jag att sakna. Men det blir aldrig rätt tillfälle att gå vidare utan ibland måste man ta chansen när den dyker upp. Detta innebär att jag får jobba i min hemstad och på så sätt slippa pendla. Tjänsten är på 50% och resten av tiden kommer jag att lägga på mitt företag DIADONNA. FOTO: DIANA DONTSOVA Det finns säkert fler än jag som går mot nya utmaningar. Om du är en av dem, vill jag önska dig lycka till! Kram Diana RECEPT Pasta salsiccia, 4 port spaghetti olivolja 200 gr färsk korv, salsiccia chili 1 grön paprika 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 250 gr minitomater pastavatten en stor näve ruccola riven parmesan Börja med att koka upp saltat vatten till pastan. Koka pastan enligt förpackningen. Se till att spara pastavatten som ska användas mot slutet. Ta bort skinnet på korven. (Om du inte har färsk korv, behåll skinnet på.) Skär korven i bitar och fräs ihop med hackad rödlök och paprikabitar. Tillsätt tomathalvor och hackad vitlök, låt steka i någon minut. Lägg i den kokta spaghettin och lite av pastavattnet, ca 1 dl. Rör om! Verkar det en aning torrt, tillsätt mer av det sparade pastavattnet. Riv parmesan och blanda. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med hackad rucola och extra riven parmesanen. RECIPE IN ENGLISH Pasta salsiccia, 4 pers pasta olive oil 200 g salsiccia, spicy italian sausage 1 red onion 1 green paprika 1 clove of garlic (sliced) 250 gr cherry tomatoes a handful of rucola (finely chopped) parmesan Cook the pasta. Save some of the pasta cooking water for later. Start with the sausage. Pop all the meat out of the sausage skin. Cut the meat into pieces. Heat a large frying pan and add olive oil. Gently fry the sausages with chopped onion and green paprika. Then add the garlic, tomatoes cut in halves and continue cooking for a couple of minutes. When the pasta is cooked, drain it and reserve a little of the cooking water. Toss the pasta immediately in the meat pan. Add some parmesan and pasta water. Toss everything together. If the pasta becomes a little dry, just add some more cooking water. Sprinkle over chopped rucola and some more parmesan. Serve! Mer pasta och korv hittar du här! Gör din egen pasta Pasta med kräftor Kryddig korvstroganoff Korvbricka