Det händer att jag vill till Torvehallarna i Köpenhamn bara för att äta smörrebröd. Häromdagen bestämde vi oss för att njuta av dessa danska matiga smörgåsar på hemmaplan istället. Jag gjorde 3 olika, med fläskfilé, laxröra och sparris. Middagen med familjen kändes väldigt festlig helt plötsligt. Fredagsmyskänsla men utan tacos. Att göra smörrebröd är ett bra sätt att ta vara på överblivna potatisar och bröd som måste ätas upp. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT SMÖRREBRÖD MED FLÄSKFILÉ OCH PEPPARROT, 6 st 1/2 helstekt fläskfilé (eller annat kallskuret som rostbiff eller kalkon) 6 skivor danskt rågbröd cream cheese 6 kokta potatis kapris honungs-och senapsdressing hackad ruccola riven pepparrot salt peppar Honungs-och senapsdressing: (räcker till en halv fläskfilé) 1/2 citron, saften 2 msk dijonsenap 2 msk honung 2 dl rapsolja salt peppar BEREDNING: - Putsa fläskfilén. Salta, peppra och stek runt om i en het panna. Kör den sen i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 70 grader. Låt svalna. - Koka potatisen mjuk i saltat vatten. (Snåla inte på saltat.) När potatisen är färdigkokt, skiva den. - Gör dressingen: Vispa ihop citronsaft, honung och dijonsenap. Häll rapsoljan i en stråle och vispa under tiden. Smaka av med salt och peppar. - Bre cream cheese på brödet. Toppa med skivad potatis, några kapris och skivat kött. Ringla dressing över. Toppa med hackad ruccola och riven pepparrot. Servera!