(I samarbete med Bosch, sponsrat inlägg.) Hej! Jag har fått lov att testa Bosch inbyggnadsugn i Serie 8. Ugnen är en smart-oven med 14 olika funktioner samt en inbyggd micro. Att den rengör sig själv en stor bonus, så klart! Igår blev det rostbiff till middag tillsammans med rött matvete och äppelsås. Innertemperaturen på köttet hade jag koll på med hjälp av PerfectRoast. Det innebär att jag använder den inbyggda stektermometern. Jag ställer in ugnen på rostbiff, medium i menyn, sen piper ugnen när köttet är färdigt. Smidigt och enkelt! Att den här ugnen vunnit pris för Bästa vitvara 2015/16 kan jag förstå. Även vid bakning kan ugnen känna av när kakan är klar genom att mäta fuktigheten. Det är bara att ställa in vad du bakar så säger den till när du ska ta ut kakan. Jo, jag är fascinerad! FOTO: DIANA DONTSOVA Tips! Hur får du det gråa matvetet att bli rött ? Koka matvete tillsammans med rödbetor så får du en underbar röd färg. Vanligtvis är vetet grågult och lite tråkigt men tillsammans med rödbeta blir det något helt annat. Jag kokade rödbetorna i en kvart innan jag la ner matvetet i samma vatten. Sen var det bara att koka en kvart till. Min familj trodde att det var granatäpple när de först såg maträtten på bordet men nej, rött matvete. Kokar du betor och vete ihop blir det mindre disk. Perfekt! Ibland lägger jag i en bit torsk de sista minuterna och på så sätt får jag en hel måltid i en gryta. Smidigt och enkelt! Just nu är äpplena i min trädgård redo att plockas. Jag älskar att servera äpple efter kvällsmaten, både sött och gott. Det är en härlig känsla att gå ut i trädgården och plocka själv. Jag passade även på att göra en kall äppelsås till rostbiffen. Den smaksatte jag med färsk timjan och lite dijonsenap. Egenodlade äpplen, mer närproducerat och ekologiskt än så här blir det inte. När du gör en äppelsås, behåll skalet på äpplena, speciellt om det är röda eller rosa äpplen du har. En vacker ton på såsen ser inbjudande och fräsch ut. Så här ser ugnen ut för dig som är nyfiken! (I samarbete med Bosch, sponsrat inlägg.) Önskar er en härlig dag! Glöm inte att det är fredag imorgon! Kram Diana RECEPT: Rostbiff med matvete, rödbetor och äppelsås, 4 port Rostbiff 650 gr rostbiff torkad timjan salt peppar Salta och peppra rostbiffen ordentligt. Gnid in timjan runt hela. Lägg över i en form och stick in en köttermometer i den tjockaste delen på rostbiffen. Baka köttet till en innertemperatur i 55 grader om du vill ha den blodig. För medium gäller 65 grader. Ta ut ur ugnen och låt vila. Skiva upp köttet. Servera! Matvete med rödbetor: 250 gr färska rödbetor 3 dl vatten 2 1/2 dl matvete 1 grönsaksbuljong salt peppar färsk persilja pumpakärnor riven feta Koka upp vatten och en buljongtärning. Lägg i skalade och delade rödbetor. Koka i 15 minuter under lock. Tillsätt matvete i kastrullen tillsammans med rödbetorna. Koka allt under lock i ytterligare en kvart eller tills matvetet ha mjuknat. (Skulle det behövs mer vatten, häll i lite extra under koktiden. När matvetet är klart kan du hälla av överflödigt vatten.) Smaka av med salt och peppar. Häll över på ett stort fat och toppa med riven feta, färsk persilja och pumpakärnor. Äppelsås: 1-2 äpplen (beroende storlek) 1 1/2 dl yoghurt färsk hackad timjan 1 tsk dijonsenap 1 msk honung salt peppar Dela äpplet och avlägsna kärnhuset. Behåll skalet på och skär äpplet i små bitar. Tillsätt resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt! Andra rätter testlagade med Bosch ugn serie 8: Torskrygg med sotad purjolök Bananmuffins Rostad potatis med oregano