Hej! Tillbaka från en snabbvisit i Stockholm där jag träffade en hel del kreativa bloggare, stylister och fotografer. Vi bodde på vackra Miss Clara hotel där vi fick avnjuta en frukost ihop som innehöll god mat, skratt, utbyte av tankar och en massa mobiler. I sådana här sällskap gäller inte regeln "Stoppa undan mobilen vid matbordet" och det passar mig alldeles utmärkt. Trots att jag bara var i Stockholm i två dagar hann jag med att träffa härliga Tia som driver Instagramkontot @hittaformen. Vi gick till Minh mat, en vietnamesisk restaurang på Odenplan. Vilken mat! Fantastiskt gott och ett ställe jag verkligen tycker är värt ett besök. Du får komma redan klockan 11 om du vill försäkra dig om att få lunchmat. Lunchen avrundade jag med en kopp kaffe tillsammans med Tina som driver bloggen och Instagramkontot Grönt varje dag. Hon tog mig till mysiga Pom och Flora. Jag älskar att besöka nya platser och speciellt med Tina. Hon har koll på alla möjliga ställen och förra gången jag var i Stockholm tog hon mig till Mattias Dahlgrens restaurang Rutabaga. Not bad, not bad at all! FOTO: DIANA DONTSOVA Nu rullar vardagen på som vanligt igen och likaså matrutinerna. Till middag blev det köttbullar i krämig ajvarsås, enkel husmanskost med extra paprikasmak. Den här rätten passar utmärkt till både middag och att lägga i lunchlådan. Personligen tycker jag att den är godast ihop med bulgur medan resten av familjen föredrar ris. Önskar er alla en härlig kväll! Diana RECEPT Köttbullar i krämig ajvarsås 1 kg färs 2 dl ajvar 1 msk tomatpuré 2 msk kalvfond 1 1/2 msk balsamvinäger 1 burk kokosmjölk 1/2 dl vatten chilipulver timjan salt peppar (för hetta, tillsätt chili eller välj stark ajvar) toppa med hackad persilja Salta och peppra köttfärsen. Tillsätt timjan och chilipulver. Rulla köttbullar. Ställ åt sidan. Häll kokosmjölken i en kastrull. Tillsätt allt förutom köttfärsen. Rör om ordentligt och låt såsen koka upp. Låt småputtra i ca några minuter. Fräs köttbullarna i en panna med olja. De ska endast få lite stekyta. Lägg över dem i såsen. När alla köttbullarna är i såsen. Låt småkoka tills de är genomstekta. Smaka av med salt och peppar. Serveras till kokt ris eller bulgur. Toppa med hackad persilja.